Steengoed (13min.)

Noordse Focus

Informatie

Regie: The Hensen Brothers

Originele titel: Steengoed

Productielanden: Nederland

Jaartal: 2021

Omschrijving

The Hensen Brothers speelden al een hele tijd met het idee voor een korte film met een magisch tintje, opgenomen in hun thuisprovincie Friesland. In april 2020 wonnen ze met hun filmplan en script onze Filmkick Competitie en konden ze de film eindelijk maken. Het resultaat is een unieke en originele animatiefilm geworden, die in première gaat op dit Noordelijk Film Festival! 

Over de film 
Steengoed speelt zich af in het fictieve Friese dorpje Wijtsum, waar een melkboer zoals elke dag de melk rond brengt. Er blijkt op deze dag echter iets bijzonders aan de hand te zijn met de melk, waardoor het dorp nooit meer hetzelfde zal zijn…

Over de Filmkick
Met de Filmkick wil het Noordelijk Film Festival de regionale filmcultuur uitdagen en talentvolle filmmakers van eigen bodem stimuleren in hun werk. De prijs van €10.000,- wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân. Meer info...

Film stills

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic (1h 22min.)

Noordse Focus

Informatie

Regie: Teemu Nikki

Ondertitel: Engels

Taal: Fins

Originele titel: Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

Productielanden: Finland

Jaartal: 2021

Omschrijving

Liefde is niet altijd makkelijk, maar soms wordt het je wel heel moeilijk gemaakt. Deze publieksprijswinnaar van het beroemde filmfestival in Venetië is een atypische actie-thriller over Jaakko, een blinde man met MS. Hij is verliefd op Sirpa, ook al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet, ze bellen elke dag. Als Sirpa wordt overvallen door schokkend nieuws, weet Jaakko het zeker: hij moet naar haar toe. Gekluisterd aan zijn rolstoel moet hij op vijf plekken op de hulp van vijf vreemde mensen vertrouwen: van huis naar een taxi, van een taxi naar het station, van station naar trein, van trein naar taxi en tenslotte van taxi naar... haar. Wat kan er misgaan? De rol van Jaakko wordt ijzersterk vertolkt door Petri Poikolainen, die zelf MS heeft en een oude vriend is van regisseur Teemu Nikki. Nikki’s films zijn telkens anders en origineel, maar niet onbekend voor ons festival: zijn succesvolle film Euthanizer was in 2018 al te zien bij ons en dit jaar wordt tevens zijn film Nimby vertoond. 

Deze film draait tweemaal zonder voorfilm en tweemaal mét de voorfilm Steengoed. Klik hier voor de vertoningen mét voorfilm.

Film stills

Noordse Focus

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic + Voorfilm: Steengoed

Bestel Ticket

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic + Voorfilm: Steengoed

Première korte film: Steengoed
In het fictieve Friese dorpje Wijtsum is op een dag iets bijzonders aan de hand met de melk, het dorp zal nooit meer hetzelfde zijn… Korte mysterieuze animatiefilm van The Hensen Brothers, gemaakt met het prijzengeld van de Filmkick Competitie 2020.

Gevolgd door: The Man Who Did Not Want To See Titanic
Een a-typische Finse ‘actie-thriller’ over een man die door een hel moet gaan om zijn geliefde te bereiken. Een intense film, opgenomen vanuit het perspectief van Jaakko, een blinde man met MS. Winnaar publieksprijs in Venetië. Deze film draait ook twee keer zonder voorfilm, klik hier voor die vertoningen.

Klik op de films hieronder voor meer informatie van beide films. 

Alle voorstellingen

13 november

De Harmonie Fellini Zaal (Grote zaal)

Q&A

The Hensen Brothers

14 november

De Harmonie Middenzaal

Q&A

The Hensen Brothers