Primair Onderwijs

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 8 tot en met 12 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats, een festivalweek vol met unieke films uit Noord-Europa. Scholieren brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie noordelijke kinderfilms, met het filmfestival en (hopelijk) met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker op het grote witte doek! Voor elke leeftijdsgroep selecteren we een geschikte film. Met je klas naar de film tijdens het festival is meer dan een leuke ochtend. Bij de film bieden we een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop op een leuke manier in de klas behandeld kan worden.

De schoolvoorstellingen vinden tijdens en na het festival plaats in Stadsschouwburg de Harmonie en Slieker Film. 

Kijk voor het filmprogramma hieronder. Opgeven voor schoolvoorstellingen kan via deze link

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen via de knop hieronder.

KLARA´S GEKKE TREINAVONTUUR – GROEP 3/4

Kijkwijzer 6+
Vertoning in overleg, geef uw voorkeur aan op het aanmeldformulier.

De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een nanozaadje uitgevonden. Hij gaat dat laten zien op zijn speciale high tech laboratorium trein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. Klara en Gavin gaan samen met detective Agatha Chichester achter de dief aan.

Noorwegen, 2023, 70 minuten
Regie: Will Ashurst / Nederlands gesproken 

ROBOTBROER – GROEP 5/6

Kijkwijzer 8+
Vertoning in overleg, geef uw voorkeur aan op het aanmeldformulier.

In de toekomst zijn de klimaatproblemen opgelost, leven de mensen in harmonie met de natuur en heeft iedereen een robot als assistent. Maar niet alles is pefect: school is nog steeds een ramp. Zeker voor de 12-jarige Alberte, die zich schaamt voor haar sterk verouderde robot. Maar als Alberte voor haar verjaardag het allernieuwste robotmodel krijgt, wordt ze het populairste meisje op school. Kan de band met een robot echter opwegen tegen echte vriendschap?

Denemarken, 2022, 84 minuten
Regie: Frederik Meldal Norgaard / Nederlands gesproken 

DANCING QUEEN – GROEP 7/8
Kijkwijzer AL 

Donderdag 9 en vrijdag 10 november van 09:15 tot ca. 10:45 uur

Mina is een sullige tiener die aan het begin van een nieuw schooljaar er graag wil bijhoren. Bovendien wil ze indruk maken op E.D. Win, een jonge hip-hop danser wiens aantal Instagram volgers zijn inlevingsvermogen ver te boven gaat. Vol zelftwijfel daagt Mina zichzelf toch uit om deel te nemen aan een danswedstrijd, een reis die ze begint met de steun van haar pittige grootmoeder, een bron van no-nonsense wijsheid wiens openhartige advies altijd uitnodigt tot lachen. Van een onbeholpen eerste auditie tot aan een shownummer leert Mina hoe ze de demon van de zelftwijfel kan bestrijden.

Noorwegen, 2023, 92 minuten
Regie: Aurora Gossé / Nederlands gesproken