Toegankelijkheid

Bij het Noordelijk Film Festival besteden we aandacht aan (het communiceren over) toegankelijkheid. Op deze pagina vind je meer informatie over toegang tot het festival bij verminderde mobiliteit en over rolstoelplaatsen.

We zijn ons ervan bewust dat het begrip toegankelijkheid veel meer behelst dan enkel verminderde mobiliteit. Elk jaar proberen we ons verder te ontwikkelen en het Noordelijk Film Festival toegankelijk(er) te maken voor een steeds bredere groep bezoekers.

We zijn lerende en staan open voor vragen, tips en opmerkingen. Neem contact op met onze coördinator inclusie & diversiteit, Bernou Ozinga, via info@noordelijkfilmfestival.nl

Rolstoelplaatsen en toegang bij verminderde mobiliteit

Per festivallocatie of zaal is er een aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Reserveer een rolstoelplaats door te mailen naar tickets@noordelijkfilmfestival.nl. We horen graag zo vroeg mogelijk dat je een rolstoelplaats wilt reserveren. Laat in je mail ook weten of je samen met iemand komt, dan proberen we daar in de plaatsing rekening mee te houden. Als je ons gemaild hebt, zorgen wij ervoor dat een medewerker van het Noordelijk Film Festival voor je klaarstaat om je waar nodig te begeleiden naar de lift en naar de rolstoelplaats in de zaal. Meld je bij aankomst op de festivallocatie bij de infobalie of kassa.

Ben je slecht ter been, verminderd mobiel of heb je een andere vraag? Stuur een mail naar info@noordelijkfilmfestival.nl, zodat we met je kunnen meedenken.

Toegankelijkheid op de festivallocaties

Stadsschouwburg De Harmonie

Alle filmzalen in Stadsschouwburg De Harmonie zijn rolstoeltoegankelijk. De bovenzalen zijn met de lift bereikbaar. De Fellini Zaal (Grote Zaal) op de begane grond is met een rolstoel alleen via de zijkant van de zaal toegankelijk, onder begeleiding van een medewerker. De garderobe is alleen bereikbaar via een trap naar beneden. Wil je gebruik maken van de garderobe? Meld dit bij de infobalie.

  • De Harmonie Fellini Zaal (Grote Zaal) – 4 rolstoelplaatsen
  • De Harmonie Middenzaal – 4 rolstoelplaatsen
  • De Harmonie Bovenzaal – 4 rolstoelplaatsen

Slieker

Bij binnenkomst in het Fries Museum is meteen rechts een lift, waarmee je naar de eerste verdieping kunt gaan voor de Roze en Groene Zaal. De Blauwe Zaal bevindt zich op de begane grond en is gelijkvloers bereikbaar.

  • Slieker Blauwe Zaal – 6 rolstoelplaatsen
  • Slieker Roze Zaal – 2 rolstoelplaatsen
  • Slieker Groene Zaal – 2 rolstoelplaatsen

Pathé

De bioscoopzaal waar films van het Noordelijk Film Festival worden vertoond, is op de begane grond en gelijkvloers bereikbaar.

  • Pathé – 2 rolstoelplaatsen

Neushoorn

De zalen waar programma van het Noordelijk Film Festival plaatsvindt, zijn op de begane grond en gelijkvloers bereikbaar.

  • Neushoorn Arena – 4 rolstoelplaatsen
  • Neushoorn Grote Zaal – 4 rolstoelplaatsen

Toon

Deze locatie is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Secret Cinema

Deze (nog geheime) locatie is rolstoeltoegankelijk.

Prikkels

Er zijn helaas geen prikkelarme ruimtes op het festival. Wel zijn bepaalde locaties rustiger dan andere. Met name Slieker en Pathé zijn geschikt voor een minder prikkelrijke ervaring.