Doorgaan naar inhoud

Educatie

Elk jaar organiseren wij schoolvoorstellingen voor basis- en voortgezet onderwijs op het Noordelijk Film Festival. Een unieke ervaring en beleving voor veel kinderen! Scholen in en om Leeuwarden, die aangesloten zijn bij het Kunstmenu van Schoolkade, komen dit jaar met de groepen 7 & 8 naar het festival voor een filmvertoning en krijgen daarbij passend lesmateriaal. De film die we dit jaar zullen vertonen is inmiddels bekend en vind je hieronder.

In verband met de Coronacrisis hebben we dit jaar helaas geen plek voor klassen en scholen buiten kunstmenu. Wil je met je klas toch graag een film kijken? Bij Slieker kun je het hele jaar terecht voor schoolvoorstellingen. Kijk hier voor meer informatie.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met:
schoolvoorstelling@noordelijkfilmfestival.nl

Filmprogramma 2020

Flukten over Grensen

Regie: Johanne Helgeland | Noorwegen, 2020, 96 min

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in december 1942, zijn vier kinderen op de vlucht. Sarah en Daniel zijn joden die op het punt staan te worden gedeporteerd, maar verstoppen zich in de kelder van Otto en Gerda, totdat ze worden ontdekt en hun ouders worden gearresteerd. Ze moeten naar het verre neutrale Zweden reizen. De film sluit aan bij het themajaar 75 jaar vrijheid.