Educatie

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film!

School­voorstellingen

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 8 tot en met 12 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats, een festivalweek vol met unieke films uit Noord-Europa. Scholieren brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie noordelijke kinderfilms, met het filmfestival en (hopelijk) met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker op het grote witte doek! Voor elke leeftijdsgroep selecteren we een geschikte film. Met je klas naar de film tijdens het festival is meer dan een leuke ochtend. Bij de film bieden we een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop op een leuke manier in de klas behandeld kan worden.

De schoolvoorstellingen vinden tijdens en na het festival plaats in Stadsschouwburg de Harmonie en Slieker Film. We proberen alle aanvragen te honoreren, maar mocht er meer animo zijn dan dat er plek is bieden we ook de mogelijkheid voor vertoningen in Slieker na het festival.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen via de knop hieronder.

Primair onderwijs

Klik op de knop hieronder om het filmprogramma voor primair onderwijs te bekijken.

Voortgezet onderwijs

Klik op de knop hieronder om het filmprogramma voor voortgezet onderwijs te bekijken.

Archief

Klik op de knop hieronder om de films die we in het verleden op het Noordelijk Film Festival hebben vertoond voor scholen te bekijken.