Doorgaan naar inhoud

Educatie

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 10 tot en met 14 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats, een festivalweek vol met unieke films uit Noord-Europa. De 41e editie is dit jaar nog even anders dan anders; we hopen onze films weer te mogen vertonen in de filmzalen van Friesland, maar we werken achter de schermen ook aan online mogelijkheden. Eén ding is zeker: we brengen dit jaar weer bijzondere films naar ons publiek.

Scholieren brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie noordelijke kinderfilms, met het filmfestival en (hopelijk) met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker op het grote witte doek! Voor elke leeftijdsgroep selecteren we een geschikte film. Met je klas naar de film tijdens het festival is meer dan een leuke ochtend. Bij de film bieden we een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop op een leuke manier in de klas behandeld kan worden.

De schoolvoorstellingen vinden de hele maand november plaats in Slieker Film. Ook zijn de schoolvoorstellingen te boeken via De Lawei in Drachten. Mochten vertoningen op locatie niet kunnen door de dan geldende maatregelen dan verplaatsen we het filmprogramma naar de klas.

Welke films we vertonen in 2021 is nog niet bekend, deze informatie vind je t.z.t. op deze pagina.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met:
schoolvoorstelling@noordelijkfilmfestival.nl

Filmprogramma & lesmateriaal afgelopen edities PO

2020 - The Crossing (groep 7/8)

Regie: Johanne Helgeland | Noorwegen, 2020, 96 min

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in december 1942, zijn vier kinderen op de vlucht. Sarah en Daniel zijn joden die op het punt staan te worden gedeporteerd, maar verstoppen zich in de kelder van Otto en Gerda, totdat ze worden ontdekt en hun ouders worden gearresteerd. Ze moeten naar het verre neutrale Zweden reizen. De film sluit aan bij het themajaar 75 jaar vrijheid.

Lesbrief The Crossing Noordelijk Film Festival 2020

Hacker_MartinDamKristensen (1)

2019 - Hacker (groep 7/8)

Regie: Poul Berg |Denemarken, 2018, 97 minuten
De 13-jarige getalenteerde hacker Benjamin komt erachter dat zijn moeder niet is omgekomen in een ongeluk, zoals hem altijd verteld was. Het spoor wijst naar hooggeplaatste werknemers van de Deense Geheime Dienst. Samen met zijn nieuwe vriendin Savannah zet hij een zenuwslopende achtervolging in om de waarheid over zijn moeder te ontdekken.

Lesbrief Hacker