Doorgaan naar inhoud

Ticketinformatie en kortingsproducten kopen

Online tickets kopen

De online kaartverkoop start op donderdag 26 oktober om 12.00 uur. Met een e-ticket hoef jeniet eerst naar de kassa en kun je direct door naar de zalen. Uitprinten is niet nodig: we kunnen de tickets scannen vanaf je mobiele telefoon. Wij adviseren om, voordat je de kaarten koopt, onderstaande informatie door te lezen. 

Tickets kopen bij de kassa

 • Vanaf donderdag 26 oktober 12:00 uur is het mogelijk om reguliere tickets te kopen bij Leeuwarden Visitor Center (aan de voet van de Oldehove, Heer Ivostraatje 1). Je kunt hier geen strippenkaarten, kortingskaarten of tickets voor de openingsfilm kopen. Je ontvangt je ticket per e-mail, geen fysieke tickets. 
 • De festivalkassa in Stadsschouwburg de Harmonie (in de foyer) is 8 november open vanaf 12:00. Van 9 t/m 12 november vanaf een half uur voor de start van de eerste film en tot een kwartier na de start van de laatste film.

Er zijn geen festivalkassa’s in Slieker, Pathé of Neushoorn.

Vragen of meer informatie nodig?

Scroll eerst deze hele pagina door om te kijken of je vraag al niet ergens beantwoord wordt. Verderop vind je prijsinformatie, uitzonderingen en veel gestelde vragen.

Prijzen tickets en kortingskaarten

 1. Ticketsoort
 2. Let op!
 3. Prijs
Ticketsoort
Regulier ticket
Let op!
Prijs
€ 11
Ticketsoort
CJP-ticket
Let op!
op vertoon van CJP-pas
Prijs
€ 7
Ticketsoort
Studententicket
Let op!
op vertoon van studentenpas
Prijs
€ 7
Ticketsoort
Film on demand-ticket
Let op!
voor het streamen van één film op onze website
Prijs
€ 8
Ticketsoort
€ 0,00 ticket
Let op!
gevraagd bij een aantal gratis vertoningen, af te halen vanaf de start van het festival, zie uitzonderingen hieronder
Prijs
€ 0
Ticketsoort
Cinevillepas
Let op!
geldig bij regulier programma, zie onderstaande uitzonderingen
Prijs
€0
Ticketsoort
Strippenkaart
Let op!
geldig voor 10 films, niet persoonsgebonden
Prijs
€ 95
Ticketsoort
1-persoons Kortingskaart
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 7,50 per film, max. 1 ticket per film
Prijs
€ 21,50
Ticketsoort
2-persoons Kortingskaart
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 7,50 per film, max. 2 tickets per film
Prijs
€ 43
Ticketsoort
1-persoons Kortingskaart Vrienden van NFF (alleen via uitnodiging per mail)
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 7,50 per film, max. 1 ticket per film
Prijs
€ 16,50
Ticketsoort
1-persoons Kortingskaart Vrienden van Slieker (alleen via uitnodiging per mail)
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 7,50 per film, max. 1 ticket per film, op vertoon van vriendenpas
Prijs
€ 16,50
Ticketsoort
2-persoons Kortingskaart Vrienden van Slieker (alleen via uitnodiging per mail)
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 7,50 per film, max. 2 tickets per film, op vertoon van vriendenpas
Prijs
€ 33

Uitzonderingen

Kortingskaarten, strippenkaarten, vrijkaarten en de Cinevillepas kunnen niet worden gebruikt voor de Film & Food events.

Voor de officiële opening en de vertoning van Metropolis zijn de strippenkaarten en vrijkaarten niet geldig, kortingskaarten en de Cinevillepas zijn hiervoor wel geldig met een toeslag van €4. 

Films en activiteiten met een afwijkende prijs:

 • Officiële opening: € 15
 • Metropolis met live score Kinetophone € 15
 • Lange films Noorderkroon: regulier ticket € 9
 • Noorderkroon Mixblokken 1, 2, 3, 4, 5 & 7: regulier ticket € 9
 • Film & Food Familiebrunch: €17,50 voor volwassenen en €14,50 voor kinderen
 • Film & Food Special: €39,50

Gratis films en activiteiten op het festival: 

 • Noorderkroon 6 – Amateurfilms (*met €0 ticket)
 • Prijsuitreiking Noorderkroon (*met €0 ticket)
 • Live muziek

* De €0 tickets zijn op de dag van vertoning af te halen bij de kassa.

Helpdesk

Lees eerst de veelgestelde vragen en veelvoorkomende situaties hieronder door. Staat je vraag of probleem er niet bij en kom je er niet uit? Dan staat er een speciale helpdesk voor je klaar om je vragen over kaartverkoop te beantwoorden.

De helpdesk is vanaf donderdag 26 oktober om 12:00 uur bereikbaar via tickets@noordelijkfilmfestival.nl. Tijdens het festival kun je ook terecht bij de festivalkassa in De Harmonie (in de foyer). Open op 8 november vanaf 12:00. Van 9 t/m 12 november vanaf een half uur voor de start van de eerste film en tot een kwartier na de start van de laatste film.

Wacht eerst nog heel even: soms zit er een kleine vertraging tussen het bestellen en ontvangen van tickets. Controleer daarna je spamfilter of je map met ongewenste items. Nog steeds niets? Neem dan contact met ons op via e-mail. Let op met welk e-mailadres je kaarten bestelt: de kaarten worden naar dat e-mailadres gestuurd.

Ja, dat kan. Zorg ervoor dat je de tickets al hebt geopend op je mobiele telefoon en zorg dat de streepjescode is ingezoomd. Ook moet je display zo helder mogelijk staan. Zo kunnen de publieksbegeleiders aan de deur je tickets zo snel mogelijk scannen.

Wanneer je deze melding te zien krijgt, of: “Ter bescherming van uw privacy is sommige inhoud in dit bericht geblokkeerd. Als u zeker weet dat dit bericht afkomstig is van een vertrouwde afzender en u de geblokkeerde functies weer wilt inschakelen, klik hier.” kun je de e-mail gewoon openen. Deze meldingen hebben te maken met de veiligheidsinstellingen van je mailprogramma, bij de een zijn die strenger dan de ander.

Er kan niet gereserveerd worden, kaarten moeten online direct worden afgerekend, of kunnen bij de kassa’s tijdens het festival worden gekocht.

Controleer eerst of je niet per ongeluk bij het knippen en plakken van je nieuwe wachtwoord een spatie of dubbele punt hebt meegekopieerd. Ook hoef je maar één keer op ‘wachtwoord vergeten’  te klikken. Je kunt het door het systeem automatisch gegenereerde wachtwoord trouwens wijzigen door rechtsboven op ‘welkom, [je e-mailadres]‘ te klikken. Hier kun je je account beheren.

Wanneer je een strippenkaart koopt, moet je eerst de betaling van de strippenkaart afronden. Daarna kan er opnieuw ingelogd worden en verschijnt de kaartsoort ‘strippenkaart’. Soms duurt dit heel even, dit heeft met de ‘cache’ van de website te maken. Met andere woorden: de website onthoud de laatste gegevens. Dan helpt het om de browser af te sluiten, opnieuw te openen en opnieuw in te loggen. Sommige browsers zijn wat hardnekkiger in het onthouden van deze gegevens. Bij enkele gevallen is het daarom zelfs noodzakelijk om de gehele computer opnieuw op te starten.

Hetzelfde geldt voor kortingskaarten.

De kortingskaart bieden we voor een of twee personen aan. De kaart kan door één persoon gekocht worden en vervolgens kunnen er voor elke film maximaal één of twee kortingstickets besteld worden (afhankelijk van of je een 1 of 2-persoons kortingskaart hebt aangeschaft). Per e-mailaccount kan er maar één kortingskaart worden gekocht. De kortingskaart wordt namelijk gekoppeld aan het account en geeft recht op één of twee kortingstickets per kaart. Wanneer je meerdere kaarten wilt kopen (voor een of twee personen) dien je dus ook meerdere e-mailadressen te gebruiken. Ook de NFF Vrienden en de Vrienden van Slieker kunnen dit jaar een kortingskaart voor twee personen aanschaffen. Informatie daarover is per mail verstuurd.

Je hebt voor de gehele transactie één uur de tijd. De foutmelding verschijnt wanneer je na meer dan een uur de kaarten probeert af te rekenen. Een bestelling moet binnen een uur afgerond en betaald zijn.

We geven in principe geen geld terug en gekochte kaarten worden niet geruild. Uitzondering kunnen alleen gemaakt worden bij ernstige persoonlijke omstandigheden. Stuur in dit geval een mail. 

Vanwege de veranderde regelgeving moet je voordat je kaarten kan bestellen, het Noordelijk Film Festival toestemming geven om je persoongegevens te gebruiken. Je krijgt deze vraag nadat je inlogt en voordat je kaarten kan bestellen. Ook bezoekers met een bestaand account krijgen deze vraag nadat ze ingelogd hebben. De gegevens die je invult in ons kaartsysteem worden enkel gebruikt voor ticketing doeleinden. Klik hier voor meer informatie over ons gebruik van je persoongegevens.