Doorgaan naar inhoud

Ticketinformatie en kortingsproducten kopen

Online tickets kopen

Net als vorig jaar verkoopt het Noordelijk Film Festival online tickets. De online kaartverkoop start op woensdag 3 november om 12.00 uur. Met een e-ticket kun je direct door naar de zalen. Je kunt ze uitprinten maar we kunnen de tickets ook scannen vanaf je mobiele telefoon (zorg ervoor dat je de helderheid van je scherm op 100% zet!). Wij adviseren om, voordat je de kaarten koopt, wel even de onderstaande informatie door te lezen. 

Let op: vanwege het coronavirus is het dit jaar net even wat anders dan anders en werken we met een coronatoegangsbewijs. Meer informatie over ons coronabeleid kun je hier lezen.

Tickets kopen bij de kassa

Vanaf woensdag 10 november 19:00 uur is het mogelijk om tickets te kopen in Slieker Film en Stadsschouwburg De Harmonie. Goed om te weten: bij de theaterkassa (gelijk links) in De Harmonie kun je géén festivaltickets kopen. In de foyer is een speciale festivalkassa gebouwd, die iedere dag geopend is tot een kwartier na start laatste film. Bij Slieker Film kun je alleen met pin betalen! Vanaf woensdag 10 november is het mogelijk om tickets te kopen in Schouwburg De Lawei in Drachten. Er is geen festivalkassa met fysieke ticketverkoop in Theater De Koornbeurs in Franeker.

Vragen of meer informatie nodig?

Scroll eerst deze hele pagina door om te kijken of je vraag al niet ergens beantwoord wordt. Verderop vind je prijsinformatie, uitzonderingen en veelgestelde vragen.

Koop hier je kortingsproduct:

Klik op één van de knoppen hieronder om direct je kortingskaart of strippenkaart aan te schaffen. Vrienden van Slieker en mensen met een Cineville-pas ontvangen een e-mail met de mogelijkheid om de kortingskaart met korting te kopen. Mocht dit niet gelukt zijn, neem dan even contact op met tickets@noordelijkfilmfestival.nl.

Prijzen tickets en kortingskaarten

 1. Ticketsoort
 2. Let op!
 3. Prijs
Ticketsoort
Regulier ticket
Let op!
Prijs
€ 10,-
Ticketsoort
Kinderticket
Let op!
alleen bij kinderfilms, voor 4 t/m 14 jaar
Prijs
€ 7,50
Ticketsoort
Studententicket *
Let op!
op vertoon van studentenpas
Prijs
€ 6,-
Ticketsoort
Film on demand-ticket
Let op!
Voor het streamen van één film op onze website
Prijs
€ 10,-
Ticketsoort
€ 0,00 ticket
Let op!
gevraagd bij een aantal gratis vertoningen, af te halen vanaf de start van het festival, zie uitzonderingen hieronder
Prijs
€ 0,-
Ticketsoort
Strippenkaart
Let op!
geldig voor 10 films, niet persoonsgebonden
Prijs
€ 85,-
Ticketsoort
1-persoons Kortingskaart
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 6,50 per film, max. 1 ticket per film
Prijs
€ 20,50
Ticketsoort
2-persoons Kortingskaart
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 6,50 per film, max. 2 tickets per film
Prijs
€ 41,-
Ticketsoort
1-persoons Kortingskaart Vrienden van Slieker *
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 6,50 per film, max. 1 ticket per film, op vertoon van vriendenpas
Prijs
€ 15,50
Ticketsoort
2-persoons Kortingskaart Vrienden van Slieker *
Let op!
persoonsgebonden, je betaalt € 6,50 per film, max. 2 tickets per film, op vertoon van vriendenpas
Prijs
€ 31,-
Ticketsoort
Let op!
* Houd je Slieker-vriendenpas of studentenpas paraat tijdens de kaartcontrole, daar kan altijd naar gevraagd worden.
Prijs

Uitzonderingen

Kortingskaarten en strippenkaarten kunnen niet worden gebruikt voor de Officiële opening en de Film & Food events.

Films en activiteiten met een afwijkende prijs:

 • Officiële opening: € 13,-
 • Lange films Noorderkroon: regulier ticket € 7,50
 • Noorderkroon Mixblokken 1 t/m 4: regulier ticket € 7,50
 • Film & Food Familiebrunch Sia de Rebelse Bosfee : €15,50 voor volwassenen en €13,50 voor kinderen
 • Film & Food Special A Taste of Hunger: €37,50

Gratis films en activiteiten op het festival: 

 • Poëcinema (*met € 0,00 ticket)
 • 48HFP Prijsuitreiking (*met € 0,00 ticket)
 • Noorderkroon 5 – Amateurfilms (*met € 0,00 ticket)
 • Pavel live in De Lawei (*met €0,00 ticket)
 • Prijsuitreiking Noorderkroon & Filmkick Competitie (*met € 0,00 ticket)
 • Live muziek: Stories of Shamehill
 • Live muziek: Graeme James 
 • Live muziek: Bjarke Ramsing
 • Live muziek: Robin Yzerman
 • DJ Friso Vinyl

* De € 0,00 tickets zijn vanaf de start van het festival af te halen bij de kassa’s.

Helpdesk

Lees eerst de veelgestelde vragen en veelvoorkomende situaties hieronder door. Staat je vraag of probleem er niet bij en kom je er niet uit? Dan staat er een speciale helpdesk voor je klaar om je vragen over kaartverkoop te beantwoorden.

De helpdesk is per e-mail bereikbaar en vanaf woensdag 3 november om 12:00 uur (start kaartverkoop) ook telefonisch. Zie hieronder de tijden waarop de helpdesk bereikbaar is voorafgaand en tijdens het festival.

Beschikbaarheid helpdesk

 1. Dag
 2. Tijd
Dag
Woensdag 3 november
Tijd
12:00 – 16:30 uur
Dag
Donderdag 4 november
Tijd
12:30 – 16:30 uur
Dag
Vrijdag 5 november
Tijd
12:30 – 16:30 uur
Dag
Zaterdag 6 november
Tijd
12:30 – 16:30 uur
Dag
Zondag 7 november
Tijd
12:30 – 16:30 uur
Dag
Maandag 8 november
Tijd
12:30 – 16:30 uur
Dag
Dinsdag 9 november
Tijd
12:30 – 16:30 uur
Dag
Wo. 11 t/m zo. 14 november (tijdens festival)
Tijd
aan de kassa vanaf een half uur voor aanvang van de 1e film

Wacht eerst nog heel even: soms zit er een kleine vertraging tussen het bestellen en ontvangen van tickets. Controleer daarna je spamfilter of je map met ongewenste items. Nog steeds niets? Neem dan contact met ons op via e-mail. Let op met welk e-mailadres je kaarten bestelt: de kaarten worden naar dat e-mailadres gestuurd.

Ja, dat kan. Zorg ervoor dat je de tickets al hebt geopend op je mobiele telefoon en zorg dat de streepjescode is ingezoomd. Ook moet je display zo helder mogelijk staan. Zo kunnen de publieksbegeleiders aan de deur je tickets zo snel mogelijk scannen.

Wanneer je deze melding te zien krijgt, of: “Ter bescherming van uw privacy is sommige inhoud in dit bericht geblokkeerd. Als u zeker weet dat dit bericht afkomstig is van een vertrouwde afzender en u de geblokkeerde functies weer wilt inschakelen, klik hier.” kun je de e-mail gewoon openen. Deze meldingen hebben te maken met de veiligheidsinstellingen van je mailprogramma, bij de een zijn die strenger dan de ander.

Er kan niet gereserveerd worden, kaarten moeten online direct worden afgerekend, of kunnen bij de kassa’s tijdens het festival worden gekocht.

Controleer eerst of je niet per ongeluk bij het knippen en plakken van je nieuwe wachtwoord een spatie of dubbele punt hebt meegekopieerd. Ook hoef je maar één keer op ‘wachtwoord vergeten’  te klikken. Je kunt het door het systeem automatisch gegenereerde wachtwoord trouwens wijzigen door rechtsboven op ‘welkom, [je e-mailadres]‘ te klikken. Hier kun je je account beheren.

Wanneer je een strippenkaart koopt, moet je eerst de betaling van de strippenkaart afronden. Daarna kan er opnieuw ingelogd worden en verschijnt de kaartsoort ‘strippenkaart’. Soms duurt dit heel even, dit heeft met de ‘cache’ van de website te maken. Met andere woorden: de website onthoud de laatste gegevens. Dan helpt het om de browser af te sluiten, opnieuw te openen en opnieuw in te loggen. Sommige browsers zijn wat hardnekkiger in het onthouden van deze gegevens. Bij enkele gevallen is het daarom zelfs noodzakelijk om de gehele computer opnieuw op te starten.

Hetzelfde geldt voor kortingskaarten.

De kortingskaart bieden we voor een of twee personen aan. De kaart kan door één persoon gekocht worden en vervolgens kunnen er voor elke film maximaal één of twee kortingstickets besteld worden (afhankelijk van of je een 1 of 2-persoons kortingskaart hebt aangeschaft). Per e-mailaccount kan er maar één kortingskaart worden gekocht. De kortingskaart wordt namelijk gekoppeld aan het account en geeft recht op één of twee kortingstickets per kaart. Wanneer je meerdere kaarten wilt kopen (voor een of twee personen) dien je dus ook meerdere e-mailadressen te gebruiken. Ook Vrienden van Slieker kunnen dit jaar een kortingskaart voor twee personen aanschaffen. Informatie daarover is per mail verstuurd.

Je hebt voor de gehele transactie één uur de tijd. De foutmelding verschijnt wanneer je na meer dan een uur de kaarten probeert af te rekenen. Een bestelling moet binnen een uur afgerond en betaald zijn.

We geven in principe geen geld terug en gekochte kaarten worden niet geruild. Uitzondering kunnen alleen gemaakt worden bij ernstige persoonlijke omstandigheden. Stuur in dit geval een mail. 

Vanwege de veranderde regelgeving moet je voordat je kaarten kan bestellen, het Noordelijk Film Festival toestemming geven om je persoongegevens te gebruiken. Je krijgt deze vraag nadat je inlogt en voordat je kaarten kan bestellen. Ook bezoekers met een bestaand account krijgen deze vraag nadat ze ingelogd hebben. De gegevens die je invult in ons kaartsysteem worden enkel gebruikt voor ticketing doeleinden. Klik hier voor meer informatie over ons gebruik van je persoongegevens.