The Biocup: Local Action for Global Impact (30min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Marije Boonstra

Ondertitel: Geen

Taal: Engels

Originele titel: The Biocup: Local Action for Global Impact

Jaartal: 2020

Omschrijving

Wist je dat je plastic bekers van suikerbieten kunt maken? Deze korte onderzoeksdocumentaire is gemaakt door twee studenten en een onderzoeker van NHL Stenden en gaat over een biologisch afbreekbare festivalbeker de Biocup. Een op het oog simpele beker, waar een heel verhaal achter schuilt. Het plastic van de beker wordt gemaakt door hongerige bacteriën die suiker omzetten in plastic. De Biocup is in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 ontworpen en onder andere getest op Welcome to the Village. Deze documentaire geeft een inkijkje in hoe Friese/Groningse ondernemers, onderzoekers, ontwerpers en boeren (kunnen) samenwerken aan duurzame innovatie.

Film stills

Quaranty-time (5min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Jelle Buning

Ondertitel: Engels

Taal: Nederlands

Originele titel: Quaranty-time

Jaartal: 2020

Omschrijving

De tienjarige Olav moet nog wennen aan de lockdown situatie in corona tijden. Hij zoekt op verschillende manieren contact met de andere gezinsleden. Hij merkt dat iedereen sterk op zichzelf is gericht en dat het leven in huis behoorlijk langs elkaar heen kan gaan, ook als je samen opgesloten zit.

Deze quarantaine "thuisfilm" is volledig gemaakt door de in Zuidhorn wonende Jelle Buning en zijn gezin.

Film stills

Still 1

Play it Sam (12min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Frits Boersma

Ondertitel: Geen

Taal: geen dialoog

Originele titel: Play it Sam

Jaartal: 2020

Omschrijving

Iemand reist per trein door Nederland, en laat zich inspireren door tal van liefdesliedjes die op stationspiano's worden gespeeld. Uiteindelijk speelt hij zijn favoriete lied, 'As time goes by'. Regisseur Frits Boersma komt uit Groningen.

Drowning (15min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Ilona Ophof

Ondertitel: Geen

Taal: geen dialoog

Originele titel: Drowning

Jaartal: 2019

Omschrijving

‘Drowning’ is een muziekfilm. Het vertelt het verhaal van Gerben Ophof.

Gerben was een gepassioneerd muzikant en componeerde muziek onder zijn artiestennaam Ben Hardus. Hij leed aan een depressie en in deze donkere periode maakte hij muziek over wat hij voelde. Nadat hij hierover vier muziekstukken had gemaakt, wilde hij het geheel graag kracht bijzetten door middel van beelden. Hij wendde zich tot zijn moeder, die deel uitmaakt van Film©lub Sellingen. Uit deze samenwerking ontstond de webserie ‘Drowning’.

Film stills

Alles Nu (10min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Leon Wohlrabe

Ondertitel: Engels

Taal: Nederlands

Originele titel: Alles Nu

Jaartal: 2020

Omschrijving

Alles Nu gaat over het moment dat alles instort. Alles Nu, de tijd, het moment, de drukte, de pijn, het verdriet, de blijdschap en spijt, de ruzie met je beste vriend, het huiswerk wat je nog moet maken, de container die je nog buiten moest zetten, je belasting regelen, je oma die net dood is, je teen die je stoot aan het kastje, je beste vriend die je laat stikken. Alles Nu. 

Leon Wohlrabe komt uit Drenthe en maakt korte films gebaseerd op situaties en verhalen uit zijn eigen leven of van zijn naasten. 

Film stills

Noorderkroon

Noorderkroon mix 2

Bestel Ticket

Noorderkroon mix 2

Een mooie en uiteenlopende selectie amateurfilms van makers met verschillende achtergronden: jong, oud, beginnend en semi-professioneel. Van quarantaine-films tot documentaires en experimentele muziekkortjes.

Deze film is gratis te bezoeken door een 0-ticket te “kopen” op de website.