Specials Workshop

Workshop Vlaggenhijsers

Bestel Ticket

Workshop Vlaggenhijsers

Workshop vlaggen maken door de makers van de Noorderkroonfilm De Vlaggenhijsers van Okki Poortvliet. Hier vind je de film die op zaterdag 11 november te zien is.

Over de Drentse Vlaggenhijsers
Je ziet ze namelijk steeds meer wapperen, de rode sterren en het zwarte torentje van de Drentse vlag. Sinds de coronacrisis stijgt de verkoop van regionale vlaggen. In provincies als Friesland en Zeeland stikt het ervan. Maar ook de Drent lijkt steeds trotser te worden op zijn provincie. Alsof er met elke winstpartij van FC Emmen ergens in Drenthe een extra vlag wordt gehesen. Wanneer is het moment dat je beslist: vandaag is de dag dat die Drentse vlag er komt? En waarom hijs je de Drentse Vlag? Trots? Verbondenheid? Wat betekent en eigen vlag voor jou? En vooral… wat zijn de verhalen achter de mensen die een vlag hijsen? 

Dat zijn vragen die de 3 jonge cultuurmakers: filmmaker Okki Poortvliet (Odoorn), theatermaker Hans van der Werf (Borger) en vormgever Vera Vos (De Wijk) stelden. Ze gingen afgelopen jaar heel Drente dooro m zoveel mogelijk verhalen van de Drentse Vlaggenhijsers te verzamelen en bundelden dit tot een documentaire en een theaterstuk. De Vlaggenhijsers is een documentairefilm en een voorstelling over de confrontatie tussen het platteland en, zoals de Drenten het noemen, “de stedelingen”. Een verhaal over een verdwijnende taal, de veiligheid van je dorp, “moi” zeggen, trots zijn en gewoon normaal doen. 

De workshop 
De workshop is gratis toegankelijk in de foyer van de Harmonie!

We gaan EIGEN Vlaggen bedrukken! Dat hoeft niet persé een Drentse vlag te zijn. We maken vlaggen die jou als persoon identificeren of jouw eigen dorp, provincie of omgeving. Wat past er bij jou? Hoe zie jij je dorp of omgeving? Waar ben je trots op en hoe visualiseer je dat op een vlag?

Daar helpen wij je bij. We maken gezamenlijk met alle bezoekers een steeds langere slinger van vlaggen. Doe jij mee? Uiteraard kun je je vlag tussen de slinger vandaan plukken & neem je hem lekker mee naar huis! Wellicht zien we hem later bij je thuis of in de auto wapperen? 

Alle voorstellingen

10 november

De Harmonie Grote foyer