In ûnwennich jier. (29min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Albert Jensma

Ondertitel: Nederlands

Taal: Nederlands,
Fries

Originele titel: In ûnwennich jier.

Jaartal: 2019

Omschrijving

De bekende Friese kunstenaar Ids Willemsma wordt zeventig dit jaar. Voor Tresoar reden om groots uit te pakken met een expositie van zijn nooit eerder vertoonde werk. Ook wordt zijn beroemde ‘tempel op de dijk” onder Hallum/Ferwerd in de steigers gezet en gerestaureerd. Er zijn lezingen, discussie -,poëzie- en muziek- avonden plus een busreis langs zijn grotere werken die voor buiten zijn gemaakt. Alle reden tot tevredenheid en een mooi feest, zou je denken. Maar niks is minder waar.

Film stills

Moard en lulkoek yn ‘e Wâlden – Notysjes van in AZC direkteur. (30min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Annet Huisman

Ondertitel: Nederlands

Taal: Nederlands,
Fries

Originele titel: Moard en lulkoek yn 'e Wâlden - Notysjes van in AZC direkteur.

Jaartal: 2019

Omschrijving

Nettie Groeneveld was directeur van het azc in Kollum ten tijde van de moord op Marianne Vaatstra op 1 mei 1999. Dertien jaar lang leefde de gedachte dat de dader een asielzoeker was. Het azc werd in het eerste jaar na de moord bedreigd en zwaar beveiligd. Aan de hand van het archief en een logboek van Nettie Groeneveld wordt teruggeblikt op deze traumatische tijd. Een verbijsterend verhaal, dat twintig jaar na de moord nodig moest worden verteld. 

Film stills

Noorderkroon

Noorderkroon Mix 4

Bestel Ticket

Noorderkroon Mix 4

Twee Fryslân DOKs die elk een aangrijpend verhaal vertellen, interessant voor zowel Friezen als niet Friezen. In de ene wordt de zeventigste verjaardag gevierd van een Friese kunstenaar, maar niet door iedereen. In de andere een bijzondere kijk op een vreselijke moordzaak van twintig jaar geleden.

Alle voorstellingen

9 november

Slieker Film Blauwe zaal

Q&A

Albert Jensma, Ids Willemsma, Annet Huisman