KOUD BLOED (24min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Morgan Grunefeld

Ondertitel: Engels

Taal: Nederlands

Originele titel: KOUD BLOED

Jaartal: 2021

Omschrijving

Dit psychologische drama van Groninger filmmaker Morgan Grunefeld gaat over Jacks, een jonge vrouw, die, gedreven door haar zoektocht naar aandacht en liefde, een makkelijk doelwit is voor de manipulatieve Loeän. Loeän heeft zelf geen fijne jeugd gehad en zet nu alles op alles om zijn persoonlijke ideaalbeeld van het perfecte gezinnetje te verwezenlijken. De korte film KOUD BLOED laat zien dat de mens een irrationeel wezen is, die gedreven wordt door voor zichzelf onzichtbare drijfveren en motieven. We denken dat we heel bewust handelen en dat we altijd welbewuste keuzes en beslissingen maken, maar we worden constant gemanipuleerd door media, maatschappij, normen en waarden, opvoeding en aanleg en onze eigen psychologische blueprint. De vrije wil en keuze moet bevochten worden en komt vaak pas bovendrijven als we onder extreme druk komen te staan.

Film stills

Little Amsterdam (50min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Jörgen Scholtens

Ondertitel: Nederlands

Taal: Nederlands,
Engels

Originele titel: Little Amsterdam

Jaartal: 2021

Omschrijving

In de absurde tragikomedie van Friese regisseur Jörgen Scholtens gaat Lenie (Anneke Blok) haar eenzaamheid te lijf door het oude kamertje van haar reeds vertrokken zoon te verhuren aan toeristen. Hoewel ze geniet van het gezelschap van haar jonge gasten, moet dit allemaal stiekem omdat de buurtbewoners, gespeeld door onder andere Kees Hulst, Beppie Melissen en Frank Lammers, toeristen hekelen. Sinds hun ingeslapen stadje door marketingmannetjes is omgedoopt tot Little Amsterdam, sterft het er van de rolkoffers. De buitenlandse gasten zijn allerminst welkom en iedereen die hier anders over denkt, wordt verstoten door de buurt. Lenie moet uiterst voorzichtig zijn en ze verplicht al haar gasten ongezien het huis via de brandtrap te betreden. Niemand heeft weet van Lenie’s stiekeme verhuur, totdat een Ierse toerist met veel kabaal van haar brandtrap valt.

Film stills

Noorderkroon

Koud bloed + Little Amsterdam

Bestel Ticket

Koud bloed + Little Amsterdam

In dit blok zie je een psychologisch drama en een tragikomedie. In beide films staat acceptatie door de ander en geweld centraal, maar ze benaderen de thema’s op een hele andere wijze.

Alle voorstellingen

11 november

Slieker Film Blauwe zaal

Q&A

Morgan Grunefeld, Jörgen Scholtens