Uitverkocht Specials Special

Cinematig

Bestel Ticket

Informatie

  • Ondertitel: Engels
  • Taal: Spaans,
    Engels,
    Nederlands
  • Speeltijd 3h 30min.

Cinematig

Tekst door Cinematig

Altijd je al eens willen verdiepen in de B- en cultfilms? Dan is dit je kans.
Filmcollectief Cinematig presenteert een avondvullend programma vol met luidruchtige lompe en bloederige grappen. Vier films voor de prijs van één (ja, dit is onze beste salespitch, skrale dakraaf – red.), met hilarische pauzes en een introductie tot B film. Verwacht dubbele tongen, matige improvisatie, angst voor grote groepen en techniek die beter werkt dan de presentatoren. Na deze avond ben je helemaal thuis in B films en kun je op die volgende familiedag eindelijk meepraten met die gekke oom!

Spoedcursus cult
De heren zullen namelijk tijdens ‘Een introductie tot B-film’ spreken over ‘Thuis’, het thema van het festival, en hoe dat vertaald kan worden naar de wondere wereld van de B-Film. Waarom is de film ‘House’ zo’n filmklassieker, wat betekent het woord ‘Thuis’ voor filmmaker Shiitake Suzuki, en welke filmquote wordt steevast verkeerd gebruikt. In deze spoedcursus Cult, vol bizarre filmfragmenten en weetjes, krijgt de kijker een nieuwe kijk op film voorgeschoteld.

Filmprogramma
In het Cinemand-programma worden drie pareltjes van korte films getoond. Noord-Londense filmmaker David Wilson (bekend van The Lego Movie 2, maar ook videoclips van o.a. Lady Gaga, Arcade Fire en Tame Impala) zoekt bijvoorbeeld de grenzen op wat binnenshuis nog gangbaar is, terwijl Zweed Gustav Egerstedt de clichés van horrorfilms benadrukt. Het blok korte films wordt afgesloten met een Noord-Spaans MadMax-eerbetoon waarin de kerstman wel een hele grote zak vol verassingen heeft.

De feature van de avond zal een magistraal stukje film zijn die die laatste hersencellen van je zal beroeren. Op het moment van schrijven mogen we nog niet vertellen welke film dat is (en nee, deze keer zijn we niet teruggefloten door de organisatie van het Noordelijk Film Festival) aangezien het een Europese première zal zijn!
Allemaal hushhush. Hou je vettige vinger dus boven die F5-knop en hopelijk staat hier morgen een stukje tekst over de beste film van het NFF!

Bierservice
Tijdens al dit filmisch geweld ben je logischerwijs wel toe aan iets wat de zintuigen doodt. Geen nood. Cinematig neemt de gepatenteerde ‘Bierservice’ mee naar het Noordelijk Film Festival. Het idee is simpel: steek tijdens de film je hand omhoog en een Cinematig-medewerker (in roze coltrui) komt hijgend naar je toegerend om je een koude rakker in je hand te drukken. Jij hoeft alleen nog maar een muntje te overhandigen. Wel zo makkelijk! Bovenstaande uitleg te moeilijk? Cinematig heeft een speciale uitleganimatie gemaakt om het helemaal duidelijk te maken.

Over Cinematig
Cinematig is een groep filmvrienden die al jaren samen films kijkt, en daar soms ook publiekelijk voor uit komt. Alle taken liggen bij vier “gezellige” mannen in roze coltruien: van de selectie van de films, de vormgeving van het promomateriaal, het fabriceren van de fameuze Cinematig filmprijs (The B’s Knees) tot aan het bemannen van de bar. Na een heftige winterslaap en corona komen de heren nu zwaar(ademend) uit hun hol gekropen om de gulle gastheren van het NFF te helpen met een fantastische avond vol B-film.

Alle voorstellingen

11 november

Toon (vh LEO) Toon (vh LEO)