Vaders_&_Zonen_-_Videoland_-_2022-08-05_07-23-04

Vaders & Zonen (1h 20min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Jörgen Scholtens

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Vaders & Zonen

Productielanden: Nederland

Jaartal: 2022

Omschrijving

Loet (Fedja van Huêt) is de veertig al gepasseerd, maar woont nog steeds met zijn broer Winnie (Guido Pollemans) thuis bij hun dominante en ongemanierde vader Baltus. De zoons leven van hun vaders uitkering en doen alles wat hij hen opdraagt, tot Baltus plotseling dood voor de tv zit. Wat nu? De broers hebben hun hele leven gehoord dat ze niks kunnen en zijn nooit verder dan de plaatselijke supermarkt gekomen. Om de uitkering van hun vader te behouden, stoppen ze pa even in de vriezer. Wanneer hun vader opgeroepen wordt voor zijn halfjaarlijkse hartcontrole, besluiten de broers in een bejaardentehuis verderop een oude man te ritselen die zich even voor kan doen als Baltus...

Vaders en Zonen is  geregisseerd door de Leeuwarder Jörgen Scholtens. De film is dit jaar uitgekomen op Videoland, maar beleeft zijn fysieke première op het Noordelijk Film Festival.

Film stills

Koekoek! (7min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Jörgen Scholtens

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Koekoek!

Jaartal: 2019

Omschrijving

Absurde komedie over een man (Frank Lammers) die woont in een koekoeksklok. Elk heel uur gespt hij zich in zijn lanceerstoel en schiet hij door de deurtjes van de klok naar buiten om ‘Koekoek!’ te roepen. Zijn werk is van levensbelang want de oude dame die onder de klok zit moet elk uur haar medicijnen nemen en dat luistert nauw. Dan krijgt de man de kans om een groot geld bedrag te winnen bij een radioquiz. Probleem is wel dat hij alleen op het hele uur kan inbellen. De film is gemaakt door Friese regisseur en acteur Jörgen Scholtens in samenwerking met Videoland en DOXY films.

Film stills

Noorderkroon

Vaders & Zonen

Bestel Ticket

Vaders & Zonen

Loet (Fedja van Huêt) is de veertig al gepasseerd, maar woont nog steeds met zijn broer Winnie (Guido Pollemans) thuis bij hun dominante en ongemanierde vader Baltus. De zoons leven van hun vaders uitkering en doen alles wat hij hen opdraagt, tot Baltus plotseling dood voor de tv zit. Wat nu? De broers hebben hun hele leven gehoord dat ze niks kunnen en zijn nooit verder dan de plaatselijke supermarkt gekomen. Om de uitkering van hun vader te behouden, stoppen ze pa even in de vriezer. Wanneer hun vader opgeroepen wordt voor zijn halfjaarlijkse hartcontrole, besluiten de broers in een bejaardentehuis verderop een oude man te ritselen die zich even voor kan doen als Baltus…

Vaders en Zonen is  geregisseerd door de Leeuwarder Jörgen Scholtens. De film is dit jaar uitgekomen op Videoland, maar beleeft zijn fysieke première op het Noordelijk Film Festival.

Voorfilm KOEKOEK

Voorafgaande aan de vertoning van Vaders en Zonen vertonen we de korte film Koekoek! Deze hilarische korte film van dezelfde regisseur draaide vorig jaar al op het festival, maar is zo een fijne ´inkomer´ voor de hoofdfilm dat we hem graag weer vertonen. 

Over Koekoek! In een Koekoeksklok woont een eenzame man (Frank Lammers) die elk uur uit zijn huisje wordt gelanceerd om precies op tijd te ´koekoeken´. Tot hij in deze bizarre komedie voor een onverwacht dilemma komt te staan.

Alle voorstellingen

12 november

De Harmonie Middenzaal

Q&A

Jörgen Scholtens