Woman & Wine (21min.)

Jubileum 40e editie

Informatie

Regie: Liv Karin Dahlstrøm

Ondertitel: Engels

Taal: Noors

Originele titel: Kvinner & cava

Productielanden: Noorwegen

Jaartal: 2016

Omschrijving

Een Noorse komedie over de angst een vriendschap te verliezen. Turid is op de vijftigste verjaardag van haar beste vriendin, maar tijdens het feest vraagt ze zich steeds meer af of ze nog wel beste vriendinnen zijn. En dan begint ze een spelletje te spelen om zichzelf kenbaar te maken. Het feest verandert al snel in iets dat veel meer is dan een beetje zingen en wijn drinken. 

Party Man (3min.)

Jubileum 40e editie

Informatie

Regie: Kayla Drzewicki

Taal: geen dialoog

Originele titel: Party Man

Productielanden: VS

Jaartal: 2016

Omschrijving

Hij is The Party Man™ en de belichaming van een leuke avond in deze experimentele dansvideo. Hij is een ambitieuze danser, houdt van de kleur geel en is misschien ook wel een goede chef?

Film stills

Pariba (16min.)

Jubileum 40e editie

Informatie

Regie: Aramis Garcia Gonzalez

Ondertitel: Engels

Taal: Papiamento

Originele titel: Pariba

Productielanden: Nederland,
Aruba

Jaartal: 2019

Omschrijving

De vriendinnen Julie en Xiomara vieren zoals ieder jaar samen carnaval op Aruba. Maar langzaam komt bij Julie het besef dat ze Xiomara volgend jaar moet missen en ontvouwt zich het melancholische verlangen dat de dag nooit zal eindigen. 

Film stills

A Night in Tokoriki (18min.)

Jubileum 40e editie

Informatie

Regie: Roxana Stroe

Ondertitel: Engels

Taal: Roemeens

Originele titel: A Night in Tokoriki

Productielanden: Roemenië

Jaartal: 2016

Omschrijving

Voor de 18e verjaardag van Geanina trekt het dorp alles uit de kast in nightclub Tokoriki: hits, hits, hits, discolichten en heel veel versiering. Alin en zijn vrienden komen in stijl, met paard en wagen, aan bij de club en nemen de dansvloer over. Zijn ogen schitteren als hij Geanini ziet, wat niet onopgemerkt aan haar vriendje voorbij gaat. De emoties lopen hoog op. Zal het escaleren vannacht?

Film stills

Jubileum 40e editie

The Party Mix

Bestel Ticket

The Party Mix

Geprogrammeerd door producent en korte film distributeur Hidde de Vries
“Tijdens een feest is er vaak reden tot blijdschap, maar het kan ook een katalysator zijn voor andere emoties zoals jaloezie, verliefdheid, melancholie of angst. Soms omdat je net teveel cava of bier gedronken hebt en soms omdat je door het feest beseft dat iets voorbij is of juist nu toch echt gaat beginnen. In dit korte filmprogramma laten filmmakers van over de hele wereld ons in een uurtje dit brede palet van emoties zien. Van een geïmproviseerde nachtclub op het Roemeense platteland tot aan het carnaval op Aruba. Een eclectische mix van feestjes en korte films en precies zoals film hoort te zijn: prachtig camerawerk, goede dialogen en boordevol humor.”  

Alle voorstellingen

6 november

Theaterskip Bald'r

9 november

Theaterskip Bald'r

10 november

Theaterskip Bald'r