Rudy Schokker Revisited (7min.)

Ode aan Pieter

Informatie

Regie: Pieter Verhoeff

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Rudy Schokker Revisited

Productielanden: Nederland

Jaartal: 2008

Omschrijving

Zesendertig jaar na de geruchtmakende mockumentary Rudy Schokker huilt niet meer gaan Pieter Verhoeff en Gerben Hellinga in een nieuwe fake-documentaire weer op zoek naar de ouders van Rudy Schokker. Hoe gaat het nu met Rudy Schokker en de andere baby’s die vlak bij een vliegveld wonen waardoor ze huilen met het geluid van een straaljager?

Film stills

Rudy Schokker huilt niet meer (35min.)

Ode aan Pieter

Informatie

Regie: Pieter Verhoeff

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Rudy Schokker huilt niet meer

Productielanden: Nederland

Jaartal: 1974

Omschrijving

Geïnspireerd op de tekst 'Geluidsoverlast vervormt niet alleen de natuur, maar ook haar heerser de Mens' van Igor Stravinski, ontwikkelde Verhoeff samen met toneelschrijver Gerben Hellinga deze baanbrekende mockumentary (nepdocumentaire) over Rudy Schokker. Rudy is verwekt onder de rook van Schiphol waardoor hij het geluid van een vliegtuigmotor produceert als hij huilt. Het kabaal dat de kleine baby produceert is oorverdovend en zorgt voor veel overlast bij de buren. Het gezin moet dan ook noodgedwongen telkens verhuizen. Pas als het vlakbij de startbanen van Schiphol komt te wonen, lijkt het goed te komen met Rudy en zijn ouders. Verhoeff wist het beste te halen uit zijn (niet professionele) acteurs en deed er alles aan om de film zo realistisch en reportage-achtig mogelijk te doen lijken, waardoor veel kijkers het verhaal geloofden.

Film stills

Ode aan Pieter

Rudy Schokker

Bestel Ticket

Rudy Schokker

Rudy Schokker huilt niet meer (1974) is een mockumentary (nepdocumentaire) over baby Rudy, die verwekt is onder de rook van Schiphol waardoor hij het geluid van een vliegtuigmotor produceert als hij huilt. Zesendertig jaar na de geruchtmakende film gaan Verhoeff en Hellinga in Rudy Schokker Revisited (2008) opnieuw op bezoek bij de ouders van Rudy.

Alle voorstellingen

9 november

Slieker Film Roze Zaal