Spotlight

Officiële opening – Fallen Leaves

Bestel Ticket

Informatie

  • Regie: Aki Kaurismäki
  • Ondertitel: Nederlands
  • Taal: Fins
  • Originele titel: Kuolleet lehdet
  • Productielanden: Finland,
    Duitsland
  • Jaartal: 2023
  • Speeltijd 1h 21min.

Officiële opening – Fallen Leaves

Twee verloren zielen vinden elkaar in een karaokebar in Helsinki waar de tijd is blijven stilstaan. Ansa is een vakkenvuller met een nulurencontract en Holappa is een zandstraler met een onlesbare dorst. Beide verlangen ze naar het romantisch ideaal van unieke en eeuwige liefde, maar het leven werkt daarin niet altijd mee. Hun weg naar geluk wordt belemmerd door talloze obstakels, van vergeten namen, verloren telefoonnummers en verkeerde adressen tot overmatig alcoholgebruik en een charmante zwerfhond.

Het leest als een cliché voor een romcom, maar in de handen van regisseur Aki Kaurismäki levert het een ruw diamantje van een tragikomisch liefdesverhaal op. Fallen Leaves is feelgoodcinema uit Finland en een ongecompliceerde ode aan de romantiek waarmee Kaurismäki dit jaar in Cannes de harten van vele filmliefhebbers verwarmde en veroverde.


Optreden van Katie Koss op openingsavond

Voor de van origine Oekraïense Katie Koss (Katja Poltavets) draait het allemaal om zelfontwikkeling en -reflectie. Met haar zwoele en soulful indie-pop neemt ze je mee in haar zelfstudie. Ze onderzoekt zichzelf, verwondert zich over haar perspectief en reflecteert over onderwerpen als vrijheid, female empowerment, zelfbeschikking en multiculturaliteit.
 
Nederland maakte begin 2022 kennis met Katie Koss toen ze met MEAU een duet zong in de Giro555 tv-uitzending voor de slachtoffers in Oekraïne. Niet lang daarna maakte ze indruk bij Humberto, tourde ze als OOR-talent mee met de Popronde en was ze tour-support van Sabrina Starke. 

Katie Koss is op woensdag 8 november live te bewonderen in de foyer van De Harmonie vanaf 22.00 uur, na de openingsfilm Fallen Leaves.

Alle voorstellingen

8 november

De Harmonie Fellini Zaal (Grote zaal)