Plaatje_Toch_een_geluk_Stok

GENOEG – en de vraag wat is een goed leven (50min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Frank Wiering

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: GENOEG - en de vraag wat is een goed leven

Productielanden: Nederland

Jaartal: 2023

Omschrijving

In de documentaire Genoeg volgt filmmaker Frank Wiering het creatieve proces van de Groningse striptekenares Barbara Stok tijdens de voorbereidingen van het schrijven van een kinderboek. Stok heeft namelijk besloten een boek te schrijven over Socrates en moet daarvoor op zoek naar antwoorden op levensvragen als: Wat is geluk? Wat is een goed leven? En: Hoe overwin je de angst voor de dood? In de film zie je de creatieve kant van deze periode, maar ook de reflectie die erbij komt kijken. Het zoomt in op hoe het leven van de tekenares beïnvloed is door de filosofie en hoe ze dat verwerkt in haar tekeningen. Door Genoeg maak je op een prettige manier kennis met filosofie en met de prachtige tekeningen van Barbara Stok.

Film stills

WARFFUM STILLS_DANST2

Warffum dances! (25min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Ingrid Oyevaar

Ondertitel: Nederlands

Taal: Nederlands,
Engels,
Spaans

Originele titel: Warffum danst!

Jaartal: 2023

Omschrijving

Jaarlijks strijken in het Groningse dorp Warffum honderden dansers en muzikanten neer tijdens een van de grootste folkloristische dansfestivals van Europa. Ook het enthousiasme van de dorpsbewoners om deze gasten een week lang onderdak te bieden, is onverminderd groot. Deze documentaire volgt de organisator en enkele dorpsbewoners in de voorbereiding en uitvoering van het festival.

Film stills

Still 2

Van de Straat (22min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Rianne Aalbers

Ondertitel: Nederlands

Taal: Nederlands

Originele titel: Van de Straat

Jaartal: 2023

Omschrijving

De levens van de Groningse Roelof, Iddo en Fahrad staan centraal in deze rauwe documentaire. Ze zijn door verslaving, eenzaamheid en verschillende tegenslagen dak- en/of thuisloos geworden of geweest. Ze worden vaak niet begrepen en vallen daarom buiten de samenleving. In de documentaire ’Van de Straat’ wordt op intieme manier duidelijk wie deze Stadjers zijn en hoe zij, ondanks alles, toch proberen om iets van het leven te maken.

Noorderkroon

Noorderkroon: docu 4

Bestel Ticket

Noorderkroon: docu 4

In dit blokje vertonen we drie middellange documentaires. Lees hieronder meer over de films.

Alle voorstellingen

12 november

Slieker Film Blauwe zaal

Q&A

Frank Wiering