Leven-Matthijs dun

Het leven is niet kort genoeg (48min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Joey Benistant

Ondertitel: Engels

Taal: Nederlands

Originele titel: Het leven is niet kort genoeg

Jaartal: 2023

Omschrijving

Groninger Joey Benistant is al zijn hele leven vergroeid met zijn camera. Hij filmt hiermee zijn vriendengroep van de middelbare school voor Jackass-achtige opnames. Maar waar alles in het begin vooral hard lachen is, ziet Joey in de jaren die volgen zijn beste vriend Matthijs afglijden door overmatig drank- en drugsgebruik. Terwijl Joey en zijn vrienden hun weg vinden in opleiding of werk, gaat het met Matthijs juist steeds slechter. Dit jaagt Joey niet weg, hij blijft zijn vriend opzoeken én filmen, ook op de donkerste momenten in zijn bestaan. Joey probeert Matthijs mee te krijgen in zijn enthousiasme voor het leven. 

De film laat zien hoe moeilijk dit is als iemand vastbesloten is niet ouder te worden dan 30. Het leven is niet kort genoeg is een ode aan een onverwoestbare vriendschap.

Film stills

QPQ SS2

Joram Krol: Quid Pro Quo (41min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Igor De Boer

Ondertitel: Engels

Taal: Nederlands

Originele titel: Joram Krol: Quid Pro Quo

Jaartal: 2022

Omschrijving

In deze documentaire over fotograaf Joram Krol, biedt de Friese regisseur Igor de Boer een intieme blik op het straatleven in Groningen en taboedoorbrekende onderwerpen. Zowel bewoners en bezoekers van de straat worden vastgelegd door Joram zijn rauwe, confronterende en intieme portretten. Igor loopt met Joram mee en legt zijn manier van werken vast waarbij het ook nog wel eens kan botsen tussen filmmaker en fotograaf.

Film stills

Noorderkroon

Noorderkroon: docu 3

Bestel Ticket

Noorderkroon: docu 3

In dit blokje vertonen we twee middellange documentaires. Lees hieronder meer over beide films.

Alle voorstellingen

11 november

Slieker Film Blauwe zaal

Q&A

Igor De Boer, Joey Benistant