Wildrooster still 9

Over het Wildrooster (22min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Okki Poortvliet

Ondertitel: Engels

Taal: Nederlands

Originele titel: Over het Wildrooster

Jaartal: 2023

Omschrijving

In Over het Wildrooster kijk en luister je naar Robert, Rinke en Ytzen. Drie mensen die elke dag in het bos tussen de dorpen Odoorn en Exloo zijn. Ytzen en Rinke omdat ze midden in het bos wonen, Robert omdat hij elke dag door het bos fietst om bij op zijn werk te komen. Alle drie ervaren ze de wereld achter het wildrooster als een andere wereld dan die voor het wildrooster. Achter het wildrooster is er rust, is het bos soms oneindig en lijkt de tijd zich op een andere manier te voltrekken. Of zoals Ytzen zegt “er is geen tijd, er is alleen zijn”.

Deze korte documentaire is gemaakt door Drentse filmmaker Okki Poortvliet en de muziek komt van Groninger muzikanten Wietse de Haan en Evert Prummel. 

Film stills

Still 1- Bolta Zathe

Bolta Zathe (56min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Hannah Swart

Ondertitel: Nederlands

Taal: Nederlands,
Fries

Originele titel: Bolta Zathe

Jaartal: 2023

Omschrijving

Twee op elkaar aangewezen broers hebben samen een boerderij. Bijna dagelijks fietst Hannah hier langs –vanaf haar vroegste jeugd woont ze hemelsbreed een kilometer bij hen vandaan. Door de mestbult en de gehoornde koeien zag ze dat ze hun bedrijf verschilde van de andere boeren op de buurt. Als filmmaker stapt ze hun wereld binnen, juist op het moment dat deze dreigt te ontsporen.

Een confronterend verhaal over de wereld op Boerderij Bolta-Zathe, over het einde van een tijd en de liefde en de machteloosheid die daarmee gepaard gaan. Maar ook over elkaar zien zoals je bent, ook al ben je niet hetzelfde.

Film stills

Uitverkocht Noorderkroon

Noorderkroon: docu 2

Bestel Ticket

Noorderkroon: docu 2

Twee middellange documentaires van twee jonge Drentse en Friese filmmaaksters.

Alle voorstellingen

11 november

Slieker Film Blauwe zaal

Q&A

Hannah Swart