56D6C571-09FB-422C-A2E3-BEB2FB66B68B

Op tijd terug (54min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Janne Schmidt

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Op tijd terug

Productielanden: Nederland

Jaartal: 2022

Omschrijving

Als Olivia ontdekt dat ze kan tijdreizen ziet ze een kans een onzalige fout te herstellen en haar grote liefde Lars terug te winnen. Ze besluit alle gênante en pijnlijke momenten uit haar leven met Lars die hun relatie onderuitgehaald hebben, terug te draaien. Ze kan niet meer stoppen en verandert meer dan haar lief is. In haar ultieme poging het tij te keren lijkt ze Lars terug te winnen, maar maakt dit haar nou echt gelukkig? Het tijdreizen verandert alles, maar niet hoe ze had gedacht.

Film stills

5D49A903-E862-4E4A-8182-8587F33C09C3

Black Girl Magic (49min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Giancarlo Sánchez

Originele titel: Black Girl Magic

Jaartal: 2022

Omschrijving

Black girl magic is een spannend drama met horror-elementen over de vriendschap tussen twee vriendinnen, die op de proef wordt gesteld als ze zich inlaten met donkere magie. Zohra is een onzeker Surinaams meisje dat zich ongezien voelt. Haar enige vriendin Suzette, is een Surinaams meisje met magische krachten en Zohra wil niets liever dan zelf ook over die magie beschikken. Maar Zohra raakt verslaafd aan het hebben van de magische krachten en verandert langzaam maar zeker in een op macht belust monster.

De film is geregisseerd door de uit Friesland afkomstige Giancarlo Sanchez.

Film stills

Noorderkroon

Noorderkroon 7 – Videoland

Bestel Ticket

Noorderkroon 7 – Videoland

Videoland Academy gaf in 2021 een aantal jonge en talentvolle scenaristen de kans om een middellange film te maken binnen het genre modern fantasy. Uit de ruim honderdzestig aanmeldingen zijn er uiteindelijk drie films gerealiseerd. Twee hiervan schitteren tijdens het Noordelijk Film Festival op het grote doek. 

Black Girl Magic

De vriendschap van de Surinaamse Zohra en Suzette wordt op de proef gesteld als ze zich inlaten met zwarte magie. Het lijkt voor Zohra het perfecte hulpmiddel om de jongen die ze leuk vindt ook verliefd op haar te laten worden, maar al snel gaat ze te ver. Zohra wil steeds meer en verandert door de magie in een op macht belust monster. Suzette had haar al gewaarschuwd: wees voorzichtig met wat je wenst…

Op tijd terug

Ook de hoofdrolspeelster van Op tijd terug weet niet goed wanneer ze moet stoppen. In deze komische speelfilm komt de zelfverklaarde fuck-up Olivia erachter dat ze door de tijd kan reizen. Meteen weet ze wat ze wil doen: een grote fout herstellen en zo haar grote liefde Lars terugwinnen. Maar haar aanpassingen werken als een domino-spel en na iedere verandering volgt er nog één, en nog één. In de ultieme poging het tij te keren, lijkt ze Lars terug te krijgen. Maar of dit haar nou echt gelukkig maakt?

Alle voorstellingen

12 november

Pathé Zaal 2

Q&A

Giancarlo Sánchez, Giancarlo Sánchez, Sergej Groenhart, Janne Schmidt, Janne Schmidt, Inge Sonderen