Zwevend Lief Meisje (13min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Leon Wohlrabe

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Zwevend Lief Meisje

Jaartal: 2021

Omschrijving

Deze kort film gaat over de botsing tussen de eenzaamheid en het wegduwen van relaties. Het gaat over de confrontatie van schuld die men bij zich draagt juist achter zich laten in plaats van preveniëren. Dat schuldgevoel creëert de grootste tekortkomingen en de stap om met dat inzicht het leven te beteren is ontzettend moeilijk. De pijnlijkste reflectie van zelfisolatie wordt gedeeld met het gelijkgestemde zwevend lief meisje. Regisseur Leon Wohlrabe, zelf woonachtig in Drenthe, gebruikte voor Zwevend lief meisje de Sahara in Ommen en het stuifzandgebied Aekingerzand als filmisch decor.

Film stills

Oma Corona (23min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Gea Struiksma

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Oma Corona

Jaartal: 2021

Omschrijving

Tien zelfstandig wonende ouderen krijgen in coronatijd allemaal overwachts een doos voor de deur, waar een pop in zit. De pop wordt rondgebracht door drie kinderen. Ze willen de ouderen in coronatijd verrassen en uitdagen tot een speelse opdracht. De ouderen reageren verschillend op de pop: moederlijk, aangedaan, geïrriteerd, onverschillig, kinds, etc. Aan de pop wordt door de ouderen steeds meer toegevoegd: kleertjes, een tattoo, een roosje, en de doos wordt vervangen door een reiswieg. De ouderen worden uiteindelijk naar buiten gelokt door muziek en een dansje op afstand. Zo leid de initiële verrassing uiteindelijk tot verbinding. In Oma Corona is verbinding dan ook het doel. Een verrassende, grappige en ontroerende korte amateurfilm van seniorentheater De Rimpel.

Film stills

Kijken door een roze bril (23min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Rieuwert Huisman

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Kijken door een Roze Bril

Jaartal: 2021

Omschrijving

Hij begint een nieuw hoofdstuk in zijn leven als een student, zij is bijna afgestudeerd en toe aan een nieuw hoofdstuk. Ze zoeken beide comfort bij elkaar, maar hoe ze dat voor zich zien is niet hetzelfde. Ze draaien om elkaar heen totdat ze uiteindelijk voor een keuze staan. Zij zal haar oude leven achter zich laten, hij zal de pijn voelen van onbeantwoorde liefde, maar dit geeft hem de mogelijkheid om te groeien op een onverwachte manier. De Friese regisseur Rieuwert Huisman maakt met de korte amateurfilm Kijken door een roze bril zijn debuut.

Film stills

Durf – Het verhaal van 11 december 1944 (14min.)

Noorderkroon

Informatie

Regie: Celine Hoex

Ondertitel: Geen

Taal: Nederlands

Originele titel: Durf - Het verhaal van 11 december 1944

Jaartal: 2020

Omschrijving

Bij de overval op het huis van bewaring in Assen in 1944 werden 31 verzetsmensen bevrijd zonder bloed te vergieten. De regering in Londen had bezwaar tegen de plannen van de Drentse knokploeg maar de groep liet zich niet tegenhouden. Op 10 december werd er overlegd en de volgende ochtend gingen ze over tot actie. Gekleed in Duitse uniformen reden de jonge mannen met twee vrachtwagens naar de gevangenis om hun kameraden op te halen. De overval heeft nauwelijks een kwartier geduurd. Later bleek dat de gevangenen op 12 december geëxecuteerd zouden worden. In samenwerking met de Digital Art Factory van het ICO maakten studenten van de Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis de korte film Durf - Het verhaal van 11 december 1944; over verzet, trouw, kameraadschap en moed. De hedendaagse personages stellen zichzelf een vraag: hadden zij het gedurfd?

Film stills

Noorderkroon

Noorderkroon 5

Bestel Ticket

Noorderkroon 5

Vier hele diverse amateurfilms met elk een heel ander thema, van onbeantwoorde liefde, tot geschiedenisverhalen en van coronaproblematiek tot een zoektocht naar jezelf.

Alle voorstellingen

13 november

Slieker Film Roze Zaal

Q&A

Leon Wohlrabe