Specials

Masterclass Gjermund S. Eriksen

Bestel Ticket

Masterclass Gjermund S. Eriksen

Voor het eerst gaat een nieuwe internationale dramaserie in première op het Noordelijk Film Festival: de Noorse serie Furia. De schrijver en producent (of ‘creator’) van de serie Gjermund S. Eriksen, is met dank aan de Noorse ambassade te gast op het festival. Na de vertoning van de eerste twee afleveringen van Furia, wordt Eriksen om 17:00 uur uitgebreid geïnterviewd in deze gratis masterclass. Samen met New Noardic Wave nodigen we je graag uit om te komen luisteren of jouw vragen te stellen aan deze internationale en prijswinnende professional!

Gjermund Stenberg Eriksen komt uit Mysen, een kleine stad ten zuiden van de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Hij studeerde Engelse literatuur, taal en cultuur aan de Universiteit van Oslo voordat hij aan de slag ging bij het Instituut voor Cultuurstudies. Na tien jaar in de communicatie pikte de Noorse omroep NRK zijn script voor Mammon (2014) op en kon hij zich eindelijk vol overgave storten op een carrière als scenarioschrijver. Mammon werd een ongelooflijk succesvolle serie en won een International Emmy Award. De film kreeg o.a. een remake onder de naam Pakt in Polen. Na Mammon maakt Eriksen de luchtige juridische serie Aber Bergen (2016), en realiseerde hij samen met Shaun Henrik Matheson anderen één van de grootste politieke podcasts van Noorwegen, ‘Trump mot verden’ (Trump vs the world), over het politieke drama in het Witte Huis. In 2020 realiseerde Eriksen de komische noir-serie Livstad, in opdracht van de NRK. Dit jaar is het tijd voor zijn nieuwste serie, Furia. Een thrillerserie over de strijd tegen rechts-extremisme in het steeds meer polariserende politieke klimaat van Europa.

Om 14:00 uur kun je naar Furia in De Harmonie, Rabobankzaal. Koop hier je tickets!

Om 17:00 uur kun je gratis de masterclass bijwonen in de Accentzaal van De Harmonie. Haal wel eventjes een 0-euro ticket bij de kassa.

Alle voorstellingen

13 november

De Harmonie Bovenzaal

Q&A

Gjermund Eriksen