Junior

Look@me

Look@me is een besloten voorstelling. Bent u op welke wijze dan ook betrokken bij dit project dan kunt u voor vragen mailen met claudia.baburek@kunstkade.nl.

In Look@me x mbo maken bijna 100 studenten van Mediacollege Amsterdam en D’Drive Leeuwarden samen films onder begeleiding van professionele filmmakers. Hun persoonlijke verhalen staan daarbij centraal. De studenten volgen masterclasses en workshops, pitchen hun eigen scenario’s en nemen de regie voor hun rekening. Op 8 november 2019 gaat het eindresultaat, acht films in vier filmgenres, in première tijdens het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden.

Look@me x mbo bouw voort op het gelijknamige filmproject dat voor LF2018 werd uitgevoerd door Kunstkade in samenwerking met studenten van D’Drive, professionele filmmakers en het Noordelijk Film Festival.

One Minutes
Geïnspireerd door de feedback van de filmmakers, maken alle andere studenten een film van één minuut. D’Drive en het Mediacollege hebben een eigen methode om one minute films te maken. Op het Noordelijk Filmfestival wordt per klas een compilatie getoond van de one-minute films. 

De 8 korte films: 

Waar zoek je naar?
Filmmaker: Bouba Dola / Student: Marleen de Jong (Mediacollege) / Stagiair: Matty van Egmond (Mediacollege)

Stop. Sta stil bij wat zich vlak voor je bevindt en kom voor grote ontdekkingen binnenin te staan.

Mama, waarom ben ik anders?
Filmmaker: Bouba Dola / Student: Lisanne Nauta (D’Drive) / Stagiair: Matty van Egmond (Mediacollege)

Wat als je pas op je 19e de diagnose autisme krijgt? Hoe kun je jezelf begrijpen als het voelt alsof niemand in de wereld je snapt? Hoe accepteer je dat je anders bent?

Manieren om niet te vergeten
Filmmaker: Beri Shamalshi / Student: Maxime Booms (Mediacollege) / Stagiair: Zoë Drieman (Mediacollege)

Maxime, Lien en Emma verloren hun vriendin Yosha. Een film over hoe deze jonge mensen in hartje Amsterdam omgaan met rouw.

Nine
Filmmaker: Ilona Vergonet / Student: Nine Haanstra (D’Drive) / Stagiair: Redmer Tjeerdsma en Eline de Vlas (D’Drive)

Eerstejaars krijgen een hoop voor hun kiezen: nieuwe school, mensen en omgeving… Maar voor Nine is dit niet het enige waaraan zij moet wennen.

Iftah Einak / Open je ogen
Filmmaker: Johanneke Dijkstra / Verhalenverteller: Laleh Almarjani / Stagiair: Redmer Tjeerdsma, Eline de Vlas (D’Drive) en Zoë Drieman (Mediacollege)

Iftah Einak gaat over de angst om alles te verliezen wat je hebt. Zelfs je leven. Een korte film over gesloten deuren, en wat daarachter gebeurt. Een innemend verhaal dat je ogen opent. 

Zeeën van tijd
Filmmaker: Johanneke Dijkstra / Verhalenverteller: Nikki Stronk / Stagiair: Redmer Tjeerdsma, Eline de Vlas en Zoë Drieman (Mediacollege)

Een korte film over hoopvolle dromen en destructieve nachtmerries die niet van de realiteit te onderscheiden zijn. De Nacht brengt een ode aan zwart – het ontbreken van licht.

Hoofdstuk
Filmmaker: Sam Yazdanpanna / Student: Jurre Bokma (D’Drive) / Stagiair: Liam Minnebo en Charly Hoogland (Mediacollege)

Niet elke vriendschap duurt een eeuwigheid. Maar hoe neem je afscheid van een vriend?

Reap what you sow
Filmmaker: Sam Yazdanpanna / Student: Moya Gorodecky (Mediacollege) / Stagiair: Liam Minnebo en Charly Hoogland (Mediacollege)

We zien de dood als iets sombers of ergs. Maar tegelijkertijd geeft het ons de motivatie voor alles wat we doen in het leven.

Look@me x mbo is een samenwerking tussen Moviezone (Eye Filmmuseum), Kunstkade, D’Drive Leeuwarden en Mediacollege Amsterdam. Look@me is een origineel idee van Kunstkade. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21.

Alle voorstellingen

8 november

De Harmonie Middenzaal