Jubileum 40e editie Special

Fries Project Orkest: De Immigrant

Bestel Ticket

Fries Project Orkest: De Immigrant

Op de laatste dag van het filmfestival dragen wij het culturele stokje over aan Explore The North in de november festivalmaand, door samen deze collage van muziek, film, dans en zang te presenteren.  

De voorstelling De Immigrant gaat over hoop op beter leven en is een productie van het Fries Project Orkest in samenwerking met het New Life Choir o.l.v. Karoun Baghboudarian en Rani Elias, filmmaker Frits Boersma, Stichting X_YUSUF_BOSS en regisseur/tekstschrijver Roeli Walraven. Al eeuwen zijn mensen op zoek naar een beter bestaan in een ander land of ander deel van de wereld. Oorzaken zijn vaak armoede, hongersnood of oorlogs- en natuurgeweld. Frans Vermeerssen (dirigent en componist) en Lily Lanser (producent) hebben het thema migratie aangegrepen voor het realiseren van een voorstelling met muziek, koorzang en filmbeelden. Inspiratiebronnen zijn de verhuizing van de paupers uit verschillende Nederlandse steden naar de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe in het begin van de 19 eeuw, de trek vanuit Europa naar Amerika begin 20ste eeuw, verbeeld door fragmenten uit de film The Immigrant van Charlie Chaplin, en de hedendaagse vluchtelingenstroom vanuit Syrië naar Europa.

Vermeerssen heeft voor dit project nieuwe muziek gecomponeerd, die wordt  uitgevoerd door het 25-koppig Fries Project Orkest en het New Life Choir uit Groningen. Met deze muziek als uitgangspunt heeft Frits Boersma filmbeelden uitgekozen en op locatie gefilmd. Thomas Krikken en Shara Maaskant hebben onder begeleiding van Mo nieuwe Urban Dance choreografieën gemaakt, die door hen zijn uitgevoerd en gefilmd (o.a. in De Koloniën van Weldadigheid) en Roeli Walraven heeft (lied)teksten geschreven en meegeholpen met de realisatie van deze voorstelling.                       

De voorstelling duurt een uur en tien minuten.
Locatie: Neushoorn – Grote zaal
Zondag 10 november 14.00 uur en 16.00 uur
Tickets regulier: € 9,75

Alle voorstellingen

10 november

Neushoorn Grote Zaal

10 november

Neushoorn Grote Zaal