Uitverkocht Specials

Film & Food: Le pot-au-feu

Bestel Ticket

Informatie

  • Regie: Anh Hung Tran
  • Ondertitel: Nederlands
  • Taal: Frans
  • Productielanden: Frankrijk
  • Jaartal: 2023
  • Speeltijd 2h 15min.

Film & Food: Le pot-au-feu

In het kader van het Film & Food programma van het Noordelijk Film Festival, vindt de vertoning van Le pot-au-feu plaats – een zintuigelijke film om van te smullen.

Snoep tussen de gerechten door van de ontluikende romance tussen Eugenie en Dodin. De respectievelijke chef-kok en beroemde restauranteigenaar (en fijnproever) zoeken samen al jarenlang naar hét perfecte gerecht. Tijdens al die dagen die ze in de warme, Franse keuken doorbrengen, bloeit er een bijzondere liefde op. Maar ondanks hun verrukkelijke liefde, wil Eugenie niet met Dodin trouwen – totdat hij op een dag voor háár kookt.

Le pot-au-feu speelt zich af in de rijke wereld van de 19-eeuwse Franse gastronomie. De Vietnamees-Franse regisseur Trần Anh Hùng maakte van dit culinaire kostuumdrama een kalme en geduldige film – eigenschappen die tevens prachtig gedragen worden in het camerawerk. De regisseur ontving hiervoor de prijs voor beste regie op het Cannes Filmfestival.

Let op: wanneer je een ticket koopt voor dit programma, betaal je voor de voorstelling en het diner. Drankjes dienen apart afgerekend te worden na de voorstelling en zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Voor deze editie van de film & food werken we samen met restaurant Roast. En hoewel we nog niets kunnen verklappen, belooft het een diner te worden om je vingers bij op te eten.

Alle voorstellingen

9 november

Neushoorn Arena