De Swarte Krie van de Deelen - 1

De Swarte Krie van de Deelen (26min.)

Junior

Informatie

Regie: Samantha Janssen

Ondertitel: Engels

Taal: Fries,
Nederlands

Originele titel: De Swarte Krie van de Deelen

Jaartal: 2023

Omschrijving

Terwijl de volwassenen druk zijn met de uitvaart van haar oma voor te bereiden, is Dieke met belangrijkere zaken bezig: het beschermen van poppen tegen De mythische Swarte Krie van de Deelen. Gewapend met niets meer dan haar fantasie en een koekepan.

Deze deels Friestalige film is geschikt voor alle leeftijden.

Film stills

Bartele_Buse_Still_2

Bartele Bûse – De kaam fan Juffer Lize (27min.)

Junior

Informatie

Regie: Halbe-Piter Claus

Ondertitel: Nederlands

Taal: Fries

Originele titel: Bartele Bûse - De kaam fan Juffer Lize

Jaartal: 2023

Omschrijving

Bartle is een jongen die altijd en overal allerlei spullen vindt en in zijn broekzak (bûse) stopt. Hij heeft al een hele verzameling objecten onder zijn bed. Thuis vinden ze zijn vondsten maar vieze rotzooi. Maar daar trekt Bartle zich niets van aan. Met elke vondst gaat er een magische wereld open die Bartle én zijn familie volledig in z'n greep houdt.

Bartele Bûse - De kaam fan Juffer Lize is het eerste deel van een serie korte kinderfilms die zijn gebaseerd op het Europees bekroonde Friese kinderboek Bartele Bûse.

Film stills

Uitverkocht Junior Special

Familiebrunch

Bestel Ticket

Familiebrunch

Kom gezellig met het hele gezin naar de familiebrunch! Terwijl de kinderen heerlijk wegzakken in de zitzakken zie je tijdens deze brunch twee nieuwe korte Friese familiefilms. 

We beginnen de ochtend direct met een korte inleiding waarbij de filmmakers van de twee films aanwezig zijn en iets zullen vertellen over de films. Vervolgens openen we het buffet en starten we de films. De twee films van ongeveer een half uurtje worden achter elkaar vertoond. Na de films is er nog een knutseltafel voor de kinderen om zelf een natuurpoppetje te knutselen.

Fursa verzorgt de brunch voor deze editie. Fursa betekent kans in het Arabisch, en dat is precies waar deze onderneming voor staat. Hier kun je terecht voor Midden-Oosters streetfood, als lunch of diner, ontstaan vanuit recepten van de streken en families waar medewerkers en vrijwilligers vandaan komen. Ze krijgen de kans om te werken aan hun dromen en doelen, en hun proces delen ze graag met jou. 

Alle voorstellingen

12 november

Neushoorn Arena

Q&A

Halbe-Piter Claus, Charlotte Rietbergen