Industry Masterclass

Case study: Sputum, een low-budget Sci-Fi

Bestel Ticket

Case study: Sputum, een low-budget Sci-Fi

Dan Geesin studeerde aan academie Minerva in Groningen en maakt films, muziek en produceert zijn eigen filmprojecten. Één van die projecten is Sputum, een no-budget Science Fiction film. Hij vertelt in de masterclass alles over zijn bijzondere werkwijze en laat zien dat je met weinig middelen films kan maken.

Bio Dan Geesin

Dan Geesin (51) is een Anglo-Dutch beeldend kunstenaar, writer-director en creatief producent. Geesin heeft veel no-budget tot low-budget films gemaakt en is altijd betrokken bij alle onderdelen van het maak proces.

Zijn eclectische mix van films, muziekalbums en beelden vormen een eigenzinnige wereld. Zijn werk is te zien geweest in het internationale beeldende kunstcircuit, van o.a. Moma, Tate Modern, Cannes Filmfestival & de Berlinale met optredens op diverse locaties van CBGB’s, Paradiso en een zinkend schip op de Thames rivier, London.

Zijn korte film Elephant Feet won een Gouden Kalf (2011), werd geselecteerd door de Césars voor Les Nuits en Or en werd aangekocht door Arte. Geesin is ook de Director of Sound van alle films van Esther Rots en een van de producenten van zijn volgende lange film ‘Een mislukt eerbetoon aan moederliefde’. Deze film staat geplande voor April 2023.

Alle voorstellingen

10 november

De Harmonie Bovenzaal