Specials

BBB in alle staten

Bestel Ticket

Informatie

  • Regie: Karen Bies,
    Albert Jensma
  • Ondertitel: Nederlands
  • Taal: Fries
  • Productielanden: Nederland
  • Jaartal: 2024
  • Speeltijd 1h 25min.

BBB in alle staten

Hoe kon een regionale politieke partij als de BoerBurgerBeweging (BBB) zo snel de landelijke politiek veroveren? In BBB in alle staten, een vierdelige serie van Albert Jensma en Karen Bies, worden we meegenomen in het eerste jaar van de Boer Burger Beweging in Fryslân. Met veertien onervaren politici, vrijwel allemaal van boerenhuize, vormt deze fractie ineens de grootste politieke kracht in de provincie. De documentaire biedt een openhartig kijkje in hun leven, zowel thuis als op het provinciehuis. Wie zijn deze nieuwkomers in de politiek, wat drijft hen en welke dromen hebben ze voor Fryslân? Terwijl ze hun stempel op het beleid drukken, worden de filmmakers getuige van de uitdagingen en successen van de BBB, die zelfs de nieuwe minister van landbouw voortbrengt. Deze unieke serie toont niet alleen politieke strijd, maar ook de vastberadenheid van mensen die opkomen voor hun manier van leven in een gepolariseerde samenleving.

Speciaal voor het Noordelijk Film Festival maakte FryslânDOK een bijzondere versie van BBB in alle staten, met delen uit alle vier de afleveringen. Deze festivalversie is een eenmalige vertoning; vanaf zaterdag 16 november is elke week een aflevering op televisie te zien. 

Na afloop van de vertoning op het NFF gaan we uitgebreid in gesprek met verschillende gasten, waaronder regisseurs Karen Bies en Albert Jensma.

Alle voorstellingen

15 november

De Harmonie Haan Reclamewerk Zaal (Middenzaal)