NL Eigenzinnig

Future Me

Bestel Ticket

Informatie

  • Regie: Vincent Boy Kars
  • Taal: Nederlands
  • Productielanden: Nederland
  • Jaartal: 2024
  • Speeltijd 2h

Future Me

In Future Me plaatst Rotterdamse filmmaker Vincent Boy Kars zichzelf centraal in een diepgaand zelfonderzoek. Door middel van therapie, psychodrama, zijn eigen cinematografische verbeelding en filmische constructies, onderzoekt hij hoe zijn verleden hem heeft gevormd tot de persoon die hij vandaag is. Samen met acteur Martijn Lakemeier gaat hij in gesprek met belangrijke figuren uit zijn leven, zoals zijn ouders en vriendin, en probeert hij te ontrafelen of het mogelijk is om los te breken van de verhalen die ons definiëren.

In dit derde deel van zijn millennial-trilogie (Independent Boy uit 2017 en Drama Girl uit 2020) stelt Kars zich kwetsbaarder op dan ooit, waarbij de grenzen tussen fictie en werkelijkheid vervagen. Future Me is een intiem en gelaagd portret van een maker die zichzelf als pion in zijn eigen film plaatst, en ons meeneemt op een zoektocht naar vrijheid, identiteit en zelfacceptatie. Een gedurfde film, die raakt aan de essentie van het mens-zijn, en niet voor niets is opgenomen in de programmalijn Nederlands Eigenzinnig.

Regisseur Vincent Boy Kars is na afloop van de filmvertoning aanwezig voor een nagesprek, om meer te vertellen over zijn werkproces en de creatieve keuzes die hij daarin heeft gemaakt.

Alle voorstellingen

14 november

Slieker Film Groene Zaal