Memmetaal

Witte Wieven

Bestel Ticket

Informatie

  • Regie: Didier Konings
  • Ondertitel: Nederlands
  • Productielanden: Nederland
  • Jaartal: 2024
  • Speeltijd 1h 30min.

Witte Wieven

Verwacht smeulende middeleeuwse horror in Witte Wieven van Didier Konings. De film vertelt het verhaal van de jonge Frieda, die vanwege haar kinderloosheid wordt verketterd door haar gemeenschap. Wanhopig zoekt ze haar toevlucht in gebed en rituelen, maar de antwoorden komen niet van God. Wanneer ze terugkeert uit het verboden bos rondom het dorp, wordt ze beschuldigd van hekserij. De mysterieuze witte wieven en de duistere krachten van het bos bieden Frieda echter een nieuwe vorm van kracht. 

Witte Wieven is een intense, folkloristische horrorfilm vol dreiging, bijgelovige rituelen en vrouwelijke bevrijding. Met zijn unieke visuele stijl schetst Konings een angstaanjagende wereld waarin de duisternis niet alleen buiten, maar ook binnenin de mens schuilt. De film is geheel gesproken in het Nedersaksisch, om een zo authentiek mogelijke sfeer te creëren. 

Deze film maakt deel uit van de programmalijn Memmetaal, en wordt vertoond in samenwerking met het Europeesk Buro foar Lytse Talen (EBLT), dat ook een inleiding verzorgt bij de film. Het EBLT zorgt, sinds de oprichting in 1984, voor de promotie en bescherming van het Fries en het Nedersaksisch, en sinds enkele jaren zet het EBLT zich ook in voor het Bildts en het Papiamentu.

Alle voorstellingen

14 november

Slieker Film Roze Zaal