Doorgaan naar inhoud

Voortgezet onderwijs

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 10 tot en met 14 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats, een festivalweek vol met unieke films uit Noord-Europa. Scholieren brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie noordelijke kinderfilms, met het filmfestival en (hopelijk) met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker op het grote witte doek! Voor elke leeftijdsgroep selecteren we een geschikte film. Met je klas naar de film tijdens het festival is meer dan een leuke ochtend. Bij de film bieden we een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop op een leuke manier in de klas behandeld kan worden.

De schoolvoorstellingen vinden tijdens en na het festival plaats in Stadsschouwburg de Harmonie en Slieker Film. Ook zijn de schoolvoorstellingen te boeken via De Lawei in Drachten. Mochten vertoningen op locatie niet kunnen door de dan geldende maatregelen dan verplaatsen we het filmprogramma naar de klas.

Het filmprogramma zie je hier onder.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met:
schoolvoorstelling@noordelijkfilmfestival.nl

Programma 2021 VO

NFF & Movies that Matter presenteren: A Perfectly Normal Family - onderbouw VO

Kijkwijzer AL / onderbouw VO
Thema’s: identiteit, gender, transseksualiteit, familie
Donderdag 11 november 09:30 tot ca. 11:00
Locatie: Stadsschouwburg de Harmonie – Rabozaal

Als de vader van twee meisjes laat weten dat hij de transitie is ingegaan richting vrouw-zijn, verandert dit de relatie met zijn dochters volledig. De film, die is gebaseerd op de ervaringen van Marlou Raymann (de regisseur) met haar eigen vader, is een mooi persoonlijk verhaal vol humor. A Perfectly Normal Family blinkt uit in de weergave van een volledig veranderende dynamiek binnen een hecht gezin.

Het Noordelijk Film Festival presenteert deze film in samenwerking met Movies That Matter. Na afloop van de film is er een verdiepingsprogramma in de zaal waarin gendernormen onder de loep worden genomen en er wordt een lesbrief bijgeleverd door Movies That Matter.

Denemarken, 2020, 93 minuten
Regie: Marlou Reymann / Deens gesproken, Nederlands ondertiteld