Sounds & Cinema

The Ballad of a Great Disordered Heart (+ live muziek – Mooiedingenmakers presents)

Bestel Ticket

Informatie

  • Regie: Aiden O'Roarke
  • Ondertitel: Engels
  • Taal: Gaelic,
    Engels
  • Originele titel: Ballad of a great disordered heart
  • Productielanden: Groot-Brittannië
  • Jaartal: 2022
  • Speeltijd 1h 34min.

The Ballad of a Great Disordered Heart (+ live muziek – Mooiedingenmakers presents)

Bij deze film vindt er een optreden plaats van Aiden O’Rourke.

Thuis is familie, verhalen, tradities – vooral muzikale tradities. Althans, dat is het voor Aiden O’Rourke, een folkmuzikant uit de Old Town van Edinburgh (en tevens een van de regisseurs van deze documentaire). Tijdens de lockdown leert hij drie van zijn tachtigjarige buren kennen, die toevallig allemaal Margaret heten, en luistert hij naar hun verhalen. Het wakkert iets in hem aan; een nieuwe waardering voor zijn afkomst en cultuur. Aiden besluit daarom een groep Ierse en Schotse folkmuzikanten bij elkaar te brengen, waarbinnen ze allen kunnen ontdekken wat hun gevoel van thuis zijn precies inhoudt.

Filmmakers Aidan O’Rourke, Becky Manson en Mark Cousins maken een mooie ode aan de eeuwenoude geschiedenis van Old Town, aan het handjevol straten rond de Cowgate waar al jaren bijzondere types wonen. Door muziek, zang, met oude Schotse en Ierse, vindt men verbinding.

Deze vertoning is in samenwerking met Mooiedingenmakers.

Mooiedingenmakers is het grootste netwerk van freelancers uit de Noordelijke creatieve en culturele sector dat gezamenlijk werkt aan één droom: het Noorden als de meest creatieve regio van het land. Waarin creativiteit overal zichtbaar is en makers verbonden zijn. Na afloop van de voorstelling hosten ze een Q&A met de filmmaker.

Alle voorstellingen

11 november

De Harmonie Bovenzaal