Doorgaan naar inhoud

40e Editie Noordelijk Film Festival

In 2019 viert het Noordelijk Film Festival zijn 40e editie! Van 6 tot 10 november is de culturele stad Leeuwarden de avontuurlijke en opwindende ontmoetingsplaats van filmliefhebbers, filmmakers en verhalen uit heel Europa, maar vooral uit het noorden. Met meer dan 150 films in vijf dagen en 20 tot 25 duizend bezoeken per jaar, is het een van de grootste en oudste regionale filmfestivals in Nederland. Het festival vertoont boeiende speelfilms, intrigerende documentaires en bijzondere arthousefilms, maar er zijn ook speciale premières, internationale gasten, korte films, retrospectieven, live muziek, leuke feesten en een buitengewone sfeer.

 

Face The North!

Het festival onderscheidt zich van andere festivals met zijn unieke internationale en lokale Noordse Focus. Het is een uitgebreide filmexpeditie door een breed Noord-Europa: van IJsland, via Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland tot aan de Scandinavische landen en de Baltische staten. Misschien zelfs Canada of Groenland. Een sterke selectie van de nieuwste internationale speelfilms en documentaires uit deze grote noordelijke regio deelt het scherm met veelbelovende films uit onze eigen regio. We bieden een podium en springplank voor professionele talenten, studenten en zelfs amateurfilmmakers, door middel van vertoningen, competities en bijeenkomsten.

Filmkick Academy

Tijdens het filmfestival kun je als professionele, beginnende filmmaker deelnemen aan een script- en pitch-ontwikkelingsprogramma voor fictie en documentaire films. Samen met verschillende coaches en elkaar ga je aan je project werken, volg je masterclasses, verzamel en verwerk je feedback en doe je tot besluit mee aan een pitchwedstrijd op de laatste dag van het festival.

Zijprogramma’s

Naast onze Noordse Focus zijn er verschillende zijprogramma’s. Een klein selectie interessante films uit de rest van Europa wordt gepresenteerd, evenals live muziek optredens, talkshows, vertoningen van The 48 Hour Film Project, een tentoonstelling over 40 jaar filmfestival, verschillende film & food evenementen, schoolvertoningen en andere verrassende activiteiten.

Welkom in Friesland!

Het Noordelijk Film Festival vindt plaats in het hart van Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland (of Fryslân in ’t Fries) en culturele hoofdstad van Europa in 2018. Bezoekers en gasten uit binnen- en buitenland prijzen het festival om de programmering, gastvrijheid en geweldige sfeer. Kom het zelf ervaren!