April 25 2023

Hester Simons nieuwe directeur Film in Friesland

Hester Simons uit Sint Jacobiparochie is door het bestuur van de Stichting Film in Friesland benoemd als directeur. Zij begint per 1 mei 2023. Onder de stichting vallen Slieker Film, het Noordelijk Film Festival en Fries Film en Audio Archief.

Voorzitter Tom van Mourik: “De benoeming van Hester Simons is het slotstuk van een intensieve wervingscampagne waarin we een aantal goede kandidaten hebben gezien. Ik ben ervan overtuigd dat we met Hester een goede opvolgster van Jacqueline Schrijver hebben gevonden. De verschillende onderdelen van Film in Friesland zijn volop in ontwikkeling en we hebben een fantastisch team van medewerkers en vrijwilligers, waar we als bestuur trots op zijn. Met deze benoeming zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

“Ik draag de Friese cinema al mijn hele leven in mijn hart. Het behoud van historisch filmmateriaal is belangrijk voor de Friese cultuur. Door het vertonen van mooie en kwalitatief hoogwaardige films brengt Film in Friesland – binnen onze sterke beeldcultuur – mensen in contact met andere werelden en de verhalen daarin. De mogelijkheid om daaraan bij te dragen omarm ik van harte.”
— Hester Simons

Hester Simons volgt voormalig directeur Jacqueline Schrijver op. Jacqueline was sinds 2011 directeur van Stichting Film in Friesland, na in 2006 te zijn gestart als zakelijk leider. Onder haar leiding is Filmhuis Leeuwarden in 2013 verhuisd naar het Wilhelminaplein om als modern filmtheater onder de naam Slieker het film- en educatieaanbod verder te kunnen uitbreiden.