Programma

 • 0.-voorkeurstil-AndBreatheNormally_01
  Verwacht

  And Breathe NormallyIsold Uggadottir

  Een krachtig sociaalkritisch drama tegen de achtergrond van het grimmige IJslandse landschap, waarin de levens van een worstelende IJslandse moeder en een Afrikaanse vluchtelinge elkaar kruisen na een eerste ontmoeting bij de paspoortcontrole.
  Lees verder
 • Amateurs_Still1_credit_Cecilia-Torquato1
  Verwacht

  AmateursGabriela Pichler

  Komische Zweeds drama vol rauwe energie, humor en menselijke empathie. Een slaperig Zweedse provinciestadje hoopt een grote winkelketen naar haar stad te lokken met een indrukwekkende promotiefilm. Winnaar Best Nordic Film in Göteborg!
  Lees verder
 • DSF4562
  Verwacht

  A Horrible WomanChristian Tafdrup

  In deze intelligente Deense komedie komt de sympathieke goedzak Rasmus erachter dat zijn vriendin Marie misschien toch niet de droomvrouw is die hij dacht dat ze was, maar een bezitterige en manipulatieve nachtmerrie.
  Lees verder
 • En-lektion-i-kärlek_001
  Verwacht

  A Lesson in LoveIngmar Bergman

  Een van de weinige lichtvoetige komedies van Bergman waarin een gynaecoloog probeert het hart van zijn vrouw opnieuw te veroveren tijdens een treinrit naar Kopenhagen.
  Lees verder
 • 10388697-7314-4752-bef0-db8d1e4f8993-1
  Verwacht

  An AffairHenrik Martin Dahlsbakken

  Gymdocente Anita raakt verstrikt in een zinderende, maar vooral verboden affaire met haar twintig jaar jongere leerling Mark in deze erotische thriller uit Noorwegen. Voor het eerst te zien in Nederland!
  Lees verder
 • MFTTS-Múlafossur-2016-production-still-Dir-Emma-Sullivan-photo-Emma-Sullivan
  Verwacht

  Aarhus 2017

  Een selectie korte films uit Aarhus 2017 van internationale en lokale filmmakers die de Deense en Europese identiteit onderzoeken. Met: The Dissidents, More Fair Than The Sun, Fuur en The Keeper of Lost Things.
  Lees verder
 • Becoming-Astrid_st_1_jpg_sd-high
  Verwacht

  Becoming AstridPernille Fischer

  Een opmerkelijk biografisch drama over niemand minder dan Astrid Lindgren, de schrijfster die Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en vele anderen creëerde. De film laat zien hoe Astrid als jonge vrouw een gebeurtenis meemaakt die bepalend is voor haar verdere leven.
  Lees verder
 • The_Seventh_Seal_©AB_Svensk_Filmindustri
  Verwacht

  Bergman: A Year in a LifeJane Magnusson

  Jane Magnusson concentreert zich in deze bejubelde documentaire op Ingmar Bergman’s meest bepalende en productieve jaar: 1957. Nieuwe verhalen geven een uniek inzicht in zijn manier van werken en leven.
  Lees verder
 • Bergman-Revisited-Photo-by-Jesper-Waldersten-2
  Verwacht

  Bergman Revisitedverschillende regisseurs

  Een unieke ode aan de grootmeester, een compilatie van zes heel verschillende films in de geest van Ingmar Bergman, gemaakt door Zweedse filmmakers van nu: Tomas Alfredson, Jane Magnusson, Pernilla August, Linus Tunström en Lisa Aschan.
  Lees verder
 • kvepavimas_i_marmura_still_1
  Verwacht

  Breathing into MarbleGiedrė Beinoriūtė

  Duister en poëtisch drama met de plot van een psychologische thriller over de uitdagingen van een modern en intelligent gezin dat buiten de stad woont en het mysterieuze jongetje Ilja adopteert uit een kindertehuis.
  Lees verder
 • REYNIR-STERKI_GLASSRIVER_MASTER-Main2
  Verwacht

  Beyond StrengthBaldvin Z

  IJslandse documentaire over de sterkste man ter wereld: Reynir Örn Leósson. Een buitenstaander met ongekende en onverklaarbare bovennatuurlijke krachten.
  Lees verder
 • BROKEN-BRASS-ENSEMBLE-PRESS-PICTURE-1-by-MARC-DE-FOTOGRAAF
  Verwacht

  Broken Brass Ensemble

  Feest op het festival: Broken Brass Ensemble blaast na de openingsfilms hun onweerstaanbare en overweldigende New Orleans-brass door de foyer van de Harmonie.
  Lees verder
 • Press-Photo-Tin-type-Bjarke-Ramsing-1
  Verwacht

  Bjarke Ramsing

  Een vleugje Scandinavië mag ook in ons muziekprogramma niet ontbreken: Bjarke Ramsing is een geestdriftige Deense muzikant die momenteel vanuit Nederland opereert.
  Lees verder
 • Still-1_C4
  Verwacht

  Christian IV - Den sidste rejseKasper Kalle

  Een duik in het stormachtige huwelijk van de Deense Koning Christian IV en Kirstin Munk, van de prille verliefdheid tot de intense haat die ze voor elkaar ontwikkelden. Een reis, met paard en wagen, langs zonde, jaloezie en verzoening.
  Lees verder
 • Kopie-von-13253_AS_MONSTER_STILLS_Charlotte_Autodach
  Verwacht

  Cloud WhispersKerstin Polte

  Deze Europese premièrefilm is niet alleen een tragikomisch drama, maar ook een absurde en magische roadtrip uit Duitsland over de 60-jarige Charlotte, die eindelijk voor zichzelf kiest en, gevolgd door familieleden, een bijzondere reis maakt met haar kleindochter Jo.
  Lees verder
 • Crystal-Swan_by_Ihar_Chyshchenia-HD-cropped
  Verwacht

  Crystal SwanDarya Zhuk

  Coming-of-age drama waarin Evelina uit voormalig Wit-Rusland de American Dream najaagt als DJ. Deze droom blijkt een stuk minder rooskleurig wanneer ze ongevraagd terecht komt in een rollercoaster vol onbegrip, flaters en domme pech.
  Lees verder
 • 0.-voorkeurstill-DENMARK-Norge-and-Josephine-on-bench-framegrab
  Verwacht

  DenmarkKasper Rune Larsen

  Het zorgeloze leven van de 22-jarige Norge verandert abrupt als de 16-jarige Josephine beweert zwanger van hem te zijn na een one-night-stand. Jeugdige dromen over de toekomst maken plaats voor volwassen gesprekken in dit gelaagde en eerlijke Deense coming-of-age drama.
  Lees verder
 • 1image-DREAMS-BY-THE-SEA
  Verwacht

  Dreams by The SeaSakaris Stórá

  Ester woont met haar religieuze ouders op een van de afgelegen Faroër eilanden. Als ze de rebelse Ragna ontmoet, worden ze beste vriendinnen. Een coming-of-age drama over liefde, identiteit en het willen ontvluchten van de vervelende dingen in het leven.
  Lees verder
 • Still-Marion-André-Yveet-op-de-pas-Annet-Huisman
  Verwacht

  De Joodse BruiloftAnnet Huisman

  Met het openen van een verboden koffer begint voor de drie kinderen van de Joodse Barend en Mimi Boers een confronterende reis in de voetsporen van hun ouders, die 75 jaar eerder Nederland ontvluchten voor de nazi’s.
  Lees verder
 • DJ-in-de-foyer-2016-lucas-kemper
  Verwacht

  DJ’s in de foyer

  Zoals elk jaar sturen we je niet direct na de laatste film naar huis. In de foyer van de Harmonie is het prima vertoeven met hele fijne muziek, gedraaid door verschillende lokale top-dj’s
  Lees verder
 • 0.-voorkeurstill-EUTHANIZER_Matti-Onnismaa_lapio_full-reso1
  Verwacht

  EuthanizerTeemu Nikki

  Deze Finse thriller en Oscarinzending bevat de nodige zwarte humor, maar is niet voor tere zieltjes. Einzelgänger Veijo verlost, in opdracht van hun baasjes, huisdieren uit hun lijden. Wanneer hij een hond besluit te houden in plaats van te doden, barst er een lelijk conflict los.
  Lees verder
 • Kaantopiste_001_Photo_Hena_Blomberg_©KaihoRepublic2018
  Verwacht

  East of SwedenSimo Halinen

  Een Fins 'suspence' verhaal dat de spanningen tussen loyaliteit, liefde en geweld ontmantelt. Het vertelt over wat er gebeurt als goede daden en pech elkaar ontmoeten op een manier die niemand kan controleren.
  Lees verder
 • dansgrupp-i-regn-pekandeslåg-kopia
  Verwacht

  Feel The BeatRikard Svensson

  Dit swingende komisch drama neemt je mee op een romantische reis vol dans, plezier en muziek in Stockholm. Terwijl zijn vrouw in coma ligt, neemt Adam eindelijk danslessen. Maar kan dans hun relatie redden als blijkt dat zij al tijden vreemdging?
  Lees verder
 • Fanny-Alexander_st_7_jpg_sd-high
  Verwacht

  Fanny and AlexanderIngmar Bergman

  Fanny en Alexander komen in opstand wanneer hun moeder hertrouwt met een lutherse geestelijke. Wanneer ze door hem naar zolder worden verbannen, neemt Alexander wraak met behulp van zwarte magie. Een van de absolute hoogtepunten uit het oeuvre van Ingmar Bergman.
  Lees verder
 • Forgotten-Soldier-still-1
  Verwacht

  Forgotten SoldierLucile Smith

  De jonge Nederlander Sally Noach speelde tijdens WOII in Lyon een heldenrol bij de redding van honderden Joden en niet-Joden. Veertig jaar na zijn dood volgt zijn dochter Lady Irene Hatter zijn sporen en ontdekt een verhaal van groot lijden, verraad en heldendom.
  Lees verder
 • 11-Friese-Fonteinen_st_2_jpg_sd-high
  Verwacht

  11 Friese FonteinenRoel van Dalen

  De komst van elf fonteinen, gemaakt door elf internationale topkunstenaars, in elf Friese steden zorgt voor humoristische en confronterende situaties tussen een bevlogen kunstcurator en de nuchtere Friese bewoners.
  Lees verder
 • 38332237046_201dcebd46_z
  Verwacht

  Film-I-Lab Noords!

  Spelen met taal én film in deze stop-motion-animatieworkshop voor kinderen (8+), aangeboden door Lân fan taal. Gratis deelname, maar beperkt plek!
  Lees verder
 • filmquiz-dwars
  Verwacht

  Filmquiz Dwars

  Laat je positief verrassen tijdens onze heerlijk dwarse “filmquiz” show met talrijke unieke filmfragmenten en spannende behind the scenes verhalen van (jonge) filmmakers uit het Noorden.
  Lees verder
 • Froukje-en-Henk
  Verwacht

  Froukje Meets Henk

  Met de korte film Moving Landscapes en docu DOARP (1995) op 16mm.
  Lees verder
 • persfoto-Freez
  Verwacht

  Freez

  Maak kennis met Freez: verhalen van de straat, gezongen door een Zwolse songsmid met het taalgevoel van Gerard Reve en de charme van James Dean.
  Lees verder
 • GoingWest_still1©Eirik_Evjen_ELO2355
  Verwacht

  Going WestHenrik Martin Dahlsbakken

  Noorse feelgood film waarin Kasper met zijn transgender vader een road-trip onderneemt naar de westkust van Noorwegen in ere van hun moeder. Onderweg belanden ze in bizarre situaties, vieren het leven, delen het verlies en vinden liefde.
  Lees verder
 • Gr-ns_st_7_jpg_sd-high
  Verwacht

  Gräns - openingsfilmAli Abbasi

  In deze onvoorspelbare en aangrijpende Zweedse genremix voelt grenswacht Tina een onverwachte verbondenheid met de mysterieuze reiziger Vore. Maar kan ze de schokkende waarheid accepteren als blijkt dat haar hele leven op leugens is gebaseerd? Openingsfilm #1: Dare To Be Different.
  Lees verder
 • Foto-Amalia-Sytze-Pruiksma-thom-verheul
  Verwacht

  Gruttopia, de wijsheid van een vogelThom Verheul

  Documentaire over de Friese vogelaar/componist Sytze Pruiksma en ‘zijn’ grutto Amalia, die het steeds moeilijker krijgt door de teruglopende biodiversiteit van het Friese platteland. Met producties als Conference of The Birds daagt hij ons uit de boodschap van de grutto te verstaan.
  Lees verder
 • GOOD-Main
  Verwacht

  Good FavourRebecca Daly

  Fraai en spannend drama uit Ierland over een afgelegen christelijke gemeenschap die zich temidden van geloofscrisis bevindt, maar nieuwe hoop vindt in de komst van een mysterieuze jongeman. Nederlandse première!
  Lees verder
 • Gordon-Paddy-en-de-Zaak-van-de-Gestolen-Nootjes-NL-_st_10_jpg_sd-high
  Verwacht

  Gordon & PaddyLinda Hambäck

  Nederlands ingesproken animatiefilm uit Zweden, voor de kleine filmkijkers, over de pad Gordon, een inspecteur die met pensioen gaat en het politiebureau in het Dierenbos met een gerust hart kan overlaten aan de slimme muis Paddy.
  Lees verder
 • m9a0385_marek
  Verwacht

  Happier Times, GrumpTiina Lymi

  Fins feelgood drama waarin de koppige Grump er weinig zin meer in heeft. De oude knar is al druk bezig om zijn eigen doodskist te bouwen, als er plotseling nieuw leven door zijn nukkige bontmuts waait met de komst van zijn 17-jarige kleindochter.
  Lees verder
 • Handia_Fotopelícula_13343
  Verwacht

  HandiaJon Garaño, Aitor Arregi

  Spaans historisch drama over de reus Joaquin uit Baskenland, die met zijn broer Martín door Europa reist om geld te verdienen voor hun arme boerenfamilie. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
  Lees verder
 • HeavyTrip_still_3_HarriRaty_©MakingMovies2017
  Verwacht

  Heavy TripJuuso Laatio, Jukka Vidgren

  Bizarre Finse komedie waarin Turo en zijn vrienden vanuit hun kleine dorpje in Finland alles op alles te zetten om met hun heavy metal band Impaled Rektum op het grootste festival van Noorwegen te kunnen spelen.
  Lees verder
 • Still_Holiday
  Verwacht

  HolidayIsabella Eklöf

  De jonge en mooie Sascha stapt uit de schaduw om het middelpunt te staan van een modern en duister gangsterverhaal uit Denemarken dat er zonovergoten, leuk en sexy uitziet totdat de boel, net als zij, van richting verandert.
  Lees verder
 • Detained-carrousel
  Verwacht

  Histobios

  Geniet van een eeuw Leeuwarden op film, de mooiste beelden uit de Friese filmgeschiedenis, topstukken uit het Fries Film Archief en ander historisch filmmateriaal verwerkt in diverse thema-montages. Voor het Noordelijk Film Festival hebben we de Histobios tijdelijk verplaatst naar de foyer van de Harmonie.
  Lees verder
 • JIMMIE_02-photo-Ma¦èns-Ma¦ènsson
  Verwacht

  JimmieJesper Ganslandt

  Wat als in Zweden, of hier, plotseling een crisis uitbreekt en je als West-Europeaan opeens je land zou willen ontvluchten? Een nieuw perspectief op de vluchtelingencrisis, waarbij de vierjarige Jimmie met zijn vader Zweden ontvlucht op zoek naar een veilig land.
  Lees verder
 • Jellyfish
  Verwacht

  JellyfishJames Gardner

  In dit Britse coming-of-age drama heeft Sarah Taylor het niet gemakkelijk met o.a. de zorg voor haar broertje, zusje en instabiele moeder. Als ze talent voor stand-up comedy blijkt te hebben, moet ze kiezen tussen haar verantwoordelijkheden en haar nieuwe passie.
  Lees verder
 • 13
  Verwacht

  KalebegiakDiverse

  Twaalf korte portretten van de stad San Sebastian, één film, gemaakt door vijftien regisseurs van verschillende generaties en achtergronden, bekende namen en jonge talenten, met als enige doel een divers perspectief creëren waarin documentaire, animatie en fictie samenkomen.
  Lees verder
 • Lesprit-des-lieux-1
  Verwacht

  In the Stillness of SoundsStéphane Manchematin, Serge Steyer

  Een magische en verleidelijke documentaire waarin de bioloog en geluidstechnicus Marc Namblard in de Franse Vogezen geluiden opneemt in de natuur en geleidelijk zijn dochter laat kennismaken met de mysteries van zijn meditatieve werk.
  Lees verder
 • let-me-fall-elin-sif-halldorsdottir-and-alfrun-laufeyjardottir
  Verwacht

  Let Me FallBaldvin Z

  Dit aangrijpende IJslandse drama gaat over Magnea en Stella die als tieners verstrikt raken in een wereld vol drugs en als volwassenen elk op hun eigen manier nog steeds dealen met hun verslaving.
  Lees verder
 • Los-Bando-NL-_st_2_jpg_sd-high
  Verwacht

  Los BandoChristian Lo

  Heerlijke en hilarische roadmovie over de jonge rockband ‘Los Bando’ die heel Noorwegen doorreist in een ‘geleende camper’ om mee te doen aan een prestigieuze bandwedstrijd.
  Lees verder
 • Persona_Foto-Sven-Nykvist-©-AB-Svensk-Filmindustri-1
  Verwacht

  Lezing over Ingmar Bergman

  De vrouwen van Bergman door Kasja Hedström en Jan Göransson over Bergman en de LHBT-cinema
  Lees verder
 • LADY__1.69.1-Faab-Jansen
  Verwacht

  Lady (première)Fabian Jansen

  Speciale première van de ontroerende korte film van Fabian Jansen, volledig opgenomen in Friesland, over de 18-jarige Ethiopische vluchteling Lady.
  Lees verder
 • Miracle
  Verwacht

  MiracleEgle Vertelyte

  Een tragikomisch debuut vol droge humor van de vrouwelijke Litouwse regisseur Eglė Vertelytė. In het Litouwen van 1992 - net na de val van het communisme - worstelt Irena om haar collectieve varkensbedrijf overeind te houden, tot ze hulp krijgt van een charismatische Amerikaan.
  Lees verder
 • 18d33690-25a1-4bfd-8aca-855c2a1edfb1
  Verwacht

  My Heart Belongs to DaddySofia Haugan

  Tijdens de Nederlandse première van deze Noorse docu kijk je mee met Sofia - een Noorse documentairemaakster - die zich herenigt met haar vader. Hij bungelt aan de rand van de samenleving, maar Sofia is vastbesloten om hem te helpen.
  Lees verder
 • Monky_st_4_jpg_sd-high
  Verwacht

  Monky + FamiliebrunchMaria Blom

  Familiebrunch met film! Een komische en ontroerende familiefilm uit Zweden (Nederlands ingesproken). De 11-jarige Frank vindt op een dag een levend aapje in zijn tuin, genaamd Monky. Haar komst is het begin van een groot avontuur voor hem en zijn familie.
  Lees verder
 • SAKARISSTORA1
  Verwacht

  Masterclass Sakaris Stora

  Regisseur Sakaris Stora vertelt over het maken van films op de Faeroër eilanden en zijn film Dreams by the sea.
  Lees verder
 • Director_IsoldUggadottir_copyrights-_to_Thordis_Claessen
  Verwacht

  Masterclass Isold Uggadottir

  De Ijslandse regisseur Isold Uggadottir van de film And Breathe Normally vertelt over haar werk.
  Lees verder
 • 10.-Mosken-bandfoto-selfie-kleur1
  Verwacht

  Mosken

  Mosken bestaat uit Bert Steeman, Sjoerd van Kammen, Jelte Rijpkema, Ronald van den Oudenalder en Joop Visser. Vijf muzikanten met veel ervaring in de Friese popscene - en dat hoor je terug in hun muziek.
  Lees verder
 • Jingliu1
  Verwacht

  Noorderkroon mix #10

  Een selectie korte amateurfilms van makers met verschillende achtergronden: jong en oud, beginnend en semi-professioneel.
  Lees verder
 • a7412a76-4009-4aef-a55c-1fc26fb6e8d6
  Verwacht

  Now it's DarkArild Østin Ommundsen

  Mysterieus Noors drama over Lene, die de nacht in vlucht nadat ze haar man met een vreemde vrouw in bed vindt. Een waarzegster vertelt Lene dat ze nog voor zonsopgang zal sterven. Een existentiële rollercoaster van dromerige ontmoetingen volgt.
  Lees verder
 • MINOTAUR__1.9.1
  Verwacht

  Novi Sad 2021

  Novi Sad, culturele hoofdstad van Europa in 2021. Dat duurt nog even, maar ze hebben al mooie plannen. Ze stuurden twee interessante korte films in die in de afgelopen jaren gemaakt zijn in Novi Sad: Zu Hause en Minotaur.
  Lees verder
 • los
  Verwacht

  Niels Duffhues' Fable Dust

  Niels Duffhues uit Den Bosch is een ongrijpbaar kunsttalent dat zich niet laat inkaderen.
  Lees verder
 • 400_1384a95
  Verwacht

  Old Czech LegendsJiří Trnka

  Een bijzondere stop-motion animatiefilm van een van de beste Tsjechische filmmakers, Jiří Trnka, afkomstig uit Pilsen. De klassieker werd in het kader van de Culturele Hoofdstad van Europa 2015 compleet gerestaureerd en opnieuw uitgebracht.
  Lees verder
 • CDM_OldBoys_C1_107-Film4_v1_SIMP_v1_RGB1
  Verwacht

  Old BoysToby MacDonald

  Romantische Engels/Zweedse feelgood productie over de nederige puber Amberson die op een Engelse jongensschool de populaire Winchester helpt om het hart van de Franse Agnes te veroveren. Maar zonder de creativiteit en intelligentie van Amberson, is Winchester nergens.
  Lees verder
 • OneLastDeal_PressStill2_photocredit_CataPortin
  Verwacht

  One Last DealKlaus Härö

  Fins drama over Olavi, een oude kunsthandelaar die zijn werk altijd boven zijn familie heeft gesteld en nog één laatste deal wil maken met een bijzonder schilderij voordat hij met pensioen gaat, maar dan ook plotseling met zijn familie moet dealen.
  Lees verder
 • 0f67c5ba-8735-4228-b4ec-bab4c9a2034e
  Verwacht

  Opportunity KnocksArild Fröhlich

  Een hilarische en hedendaagse versie van een Noorse klassieker waarin het getrouwde stel Merete en Jens plotseling een huis erven van een overleden tante en beginnen aan een hopeloze renovatie, zowel materieel als emotioneel.
  Lees verder
 • Okke
  Verwacht

  Okke Punt

  Singer-Songwriter Okke Punt brengt zijn prachtige verhalende songs naar het Noordelijk Film Festival.
  Lees verder
 • 36cd1c13-cf44-4173-b9db-894ede2edc25
  Verwacht

  Queen Without LandAsgeir Helgestad

  Aangrijpende natuurfilm over de ontmoetingen tussen moeder ijsbeer Frost en de Noorse natuurfilmmaker Asgeir Helgestad. Hij volgt haar en haar twee welpen op reis door prachtige Arctische landschappen, waar het ijs in recordtempo onder hun poten wegsmelt.
  Lees verder
 • 1_ROBIN_Rosalinde_Mynster_Photo_Kim_Høgh-copy
  Verwacht

  RobinAntonio Tublén

  Een psychologische Deense thriller over Robin, die onder verdachte omstandigheden, naakt en in de war, wakker wordt in een bos. Hoewel ze geen bewijs heeft, is ze ervan overtuigd dat ze getuige is geweest van een moord.
  Lees verder
 • 101787981-1
  Verwacht

  Searching for Ingmar BergmanMargarethe von Trotta

  Bekend regisseur Margarethe von Trotta neemt in deze documentaire de vele lagen van het leven en werk van Ingmar Bergman onder de loep en interviewt bekende regisseurs en actrices zoals Liv Ullmann, Ruben Östlund, Olivier Assayas, Mia Hansen-Løve en Gunnel Lindblom.
  Lees verder
 • Skammen_001
  Verwacht

  ShameIngmar Bergman

  Met de Zweedse zwart-wit klassieker Shame waagt Bergman zich voor het eerst aan een oorlogsfilm, die zich ontvouwt als relatiedrama. Een getrouwd stel probeert tevergeefs een rustig leven te leiden op een eiland voor de kust, weg van de oorlog.
  Lees verder
 • Sumarborn_Stills_03-1
  Verwacht

  Summer ChildrenGuðrún Ragnarsdóttir

  Weegt de vrolijke en optimistische blik van de jonge Eydís op tegen de strenge, hardvochtige hoofdzuster van het kindertehuis? Een fantasierijke en hartverwarmende film tegen een ijzingwekkend mooi (en koud) IJslands decor.
  Lees verder
 • Zwitserse-Kust_Jan-nachtvissen1
  Verwacht

  Sailing on The Grass: Zwitserse kust & Zoals zij

  Drie internationale regisseurs zijn voor de documentaireserie Sailing on the Grass gevraagd je mee te nemen in hun beeld op onze provincie. Onder het motto ‘door andermans ogen kun je beter naar jezelf kijken’ zijn ze op zoek gegaan naar kleurrijke inzichten en verstopte mogelijkheden. Twee films gaan in première: Zwitserse kust en Zoals zij.
  Lees verder
 • 2.-Camera_Zwitserse-Kust
  Verwacht

  Sailing on The Grass: In de wereld van film

  Vier korte documentaires van leerlingen van het Piter Jelles Stedelijk Gymnasium worden, in het verlengde van de Sailing on The Grass premières, gepresenteerd op zaterdagmiddag.
  Lees verder
 • Zwitserse-Kust_Jan-en-Barbara_2
  Verwacht

  Sailing on The Grass: Panelgesprek

  Filmproductiebedrijf DOXY en de Waddenacademie grijpen de première van de documentaire Zwitserse Kust aan om een gesprek te voeren over de toekomst van de visserij in de Waddenzee.
  Lees verder
 • Feral-Tides-sffh1
  Verwacht

  Sa Fier Fan Hûs

  Het videoclipproject van Friesland Pop met verschillende videoclip presentaties en live muziek optredens van onder andere Feral Tides.
  Lees verder
 • 1276860_karinmatleenakuusniemiconcertscenecmjolkmoviesmallahukkanen_789007
  Verwacht

  The Violin PlayerPaavo Westerberg

  Na een noodlottig ongeval moet Karin haar carrière als succesvolle concertvioliste opgeven. Als ze besluit voor de klas te gaan staan, wordt ze verliefd op een van haar vioolstudenten ... Een romantisch Fins drama over het opgeven van je dromen en je laten leiden door ambities.
  Lees verder
 • Den-skyldige-The-Guilty-_st_3_jpg_sd-high_Photo-by-Nikolaj-Moeller1
  Verwacht

  The GuiltyGustav Möller

  Razendspannende Deense thriller waarin agent Asger Holm een noodoproep krijgt van een ontvoerde vrouw, hij doet er alles aan om haar vanuit de meldkamer te redden maar krijgt steeds meer tegenstand.
  Lees verder
 • Faedre_Soenner_SHC_MHC_Kina©HaslundFilm
  Verwacht

  The Great GameAndreas Dalsgaard

  Hartverwarmende documentaire over een ontdekkingstocht van de Deense Michael Haslund-Christensen en zijn vader Søren, in het leven van hun legendarische (groot)vader Henning, die mogelijk een dubbelleven leidde als Britse agent.
  Lees verder
 • Det-sjunde-inseglet_001
  Verwacht

  The Seventh SealIngmar Bergman

  Terwijl een ridder schaak speelt met De Dood om zijn leven te redden, overwoekert de zwarte dood zijn land. Deze Zweedse klassieker is een absolute must-see uit het oeuvre van Bergman, won vele prijzen en werd internationaal vol lof ontvangen.
  Lees verder
 • Jungfrukällan_002
  Verwacht

  The Virgin SpringIngmar Bergman

  Deze Zweedse klassieker vertelt een intens verhaal over verkrachting, dood en koelbloedige wraak. Hoewel omstreden en heftig, is deze Oscar en Golden Globe winnende film een toegankelijke stap in de wereld van Bergman.
  Lees verder
 • 0.-voorkeur-still-Lykke_09
  Verwacht

  The Raven and The SeagullLasse Lau

  Regisseur Lasse Lau legt in zijn artistieke debuutfilm de relatie tussen de Denen en de Inuit vast en laat daarmee zien hoe de ervaringen van kolonisten en inheemse inwoners zich in het collectieve bewustzijn hebben gebrand.
  Lees verder
 • Tafxnaf_Hazel_BTS011
  Verwacht

  TafxnafDiverse

  Vergelijkbaar met het Leeuwarder project Look@me - maar dan fictie in plaats van documentaire - maakten 22 kinderen (12/13 jaar) uit de andere Culturele Hoofdstad van Europa, Valetta (Malta) vijf korte films onder begeleiding van professionals.
  Lees verder
 • The-Ancient-Woods_st_1_jpg_sd-high
  Verwacht

  The Ancient WoodsMindaugas Survila

  Prachtig visueel eerbetoon aan de kleurrijke inwoners van een Litouws oerbos, een poëtische en atypische natuurfilm waar bioloog/filmmaker Mindaugas Survila tien jaar lang aan werkte.
  Lees verder
 • The-Wife_st_11_jpg_sd-high
  Verwacht

  The WifeBjörn Runge

  Brits/Zweeds relatiedrama waarin de spanning stijgt. Al veertig jaar staat Joan (Glenn Close) in de schaduw van haar overspelige man; een gevierd schrijver, maar nu hij de Nobelprijs ontvangt, staat ze op het punt te breken en hun geheim te onthullen.
  Lees verder
 • 0-voorkeursstill-Belly-Of-The-Whale-Lewis-MacDougal-2126
  Verwacht

  The Belly of the WhaleMorgan Bushe

  Dit Ierse coming-of-age drama opende het filmfestival in Galway en vertelt het verhaal van een ongebruikelijk verbond tussen de onhoudbare puber Joey en de vijftigjarige Ronald, die op het randje van een mentale crisis zit.
  Lees verder
 • 01_A095C002_170620_R107.01175426
  Verwacht

  Take It or Leave ItLiina Trishkina-Vanhatalo

  Erik wordt door zijn ex plotseling geconfronteerd met zijn pasgeboren dochter. Zij ziet het niet zitten dus aan hem de keus: take it or leave it! Sociaal drama dat thema's als vaderschap en ouderlijke verantwoordelijkheid aankaart. De officiële Oscarinzending van Estland.
  Lees verder
 • The-Charmer_photo-Jason-Alami_11
  Verwacht

  The CharmerMilad Alami

  Prijswinnend intens en psychologisch drama uit Denemarken, waarin de Iraanse vluchteling Esmail in zijn wanhopige zoektocht naar een vrouw die hem een toekomst kan geven in Denemarken, een intrigerende vrouw ontmoet die alles overhoop gooit.
  Lees verder
 • The-little-comrade
  Verwacht

  The Little ComradeMoonika Siimets

  Ontroerend en rijk gevisualiseerd historisch verhaal in het Sovjet-Estland van de jaren vijftig, over de 6-jarige Leelo die haar moeder afgevoerd ziet worden en in complete verwarring achterblijft. Als ze zich goed gedraagt, zal haar moeder vast snel weer terugkomen, toch?
  Lees verder
 • MV5BZjY3NjI3YjUtMDIxYi00NmUyLTg2MTItMjQwM2U3NmQ5ZjYxXkEyXkFqcGdeQXVyNjAwOTM3MTE@._V1_
  Verwacht

  The Devil OutsideAndrew Hulme

  Een tiener uit een streng christelijk gezin begint zijn geloof in twijfel te trekken wanneer hij een lijk in het bos vindt. Een coming-of-age-film over religie, waanzin en onderdrukte seksualiteit.
  Lees verder
 • TARTGENERALEN_MINIGEMOLL-
  Verwacht

  The Cake General (Film&Food op donderdag)Filip Hammar, Fredrik Wikingsson

  Waargebeurd komisch drama over Hasse P. die het saaiste stadje van Zweden in de jaren tachtig nieuw leven inblaast met het idee de langste smörgåstårta ter wereld te maken. Op donderdagavond als Film & Food Special i.s.m. de Terschellinger Filmdagen.
  Lees verder
 • foto2
  Verwacht

  Timo de Jong

  Timo de Jong uit Meppel brengt heerlijke folk-, country- en popliedjes naar ons festival.
  Lees verder
 • Ut-ya-22-juli_st_1_jpg_sd-high1
  Verwacht

  Utøya 22. juliErik Poppe

  Heftige Noorse film waarin Erik Poppe de aanslag van 22 juli 2011 op Utøya heeft verfilmd aan de hand van gesprekken met overlevenden. In de 72 minuten durende aanslag volgen we in real time de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt terwijl ze probeert te overleven.
  Lees verder
 • 1504259604_kohicekm
  Verwacht

  VolcanoRoman Bondarchuk

  Stadsjongen Lukas verdwaalt in de buurt van een afgelegen Oekraïens dorp en wat als een simpel pechgeval begint, verandert al snel in de vreemdste roadtrip van zijn leven. Een absurd zwartkomisch drama over het vinden van liefde en geluk op de laatste plaats waar je het verwacht.
  Lees verder
 • 01_MULES
  Verwacht

  VulturesBörkur Sigþórsson

  Spannende IJslandse crime-thriller waarin de snelle zakenjongen Erik zijn criminele broer Atli vraagt om hem te helpen bij een cocaïnetransport dat IJsland in moet. Maar alles gaat mis als hun 'muilezel' doodziek wordt en de politie hen op de hielen zit.
  Lees verder
 • Woman-at-War_st_3_jpg_sd-high
  Verwacht

  Woman at War - openingsfilmBenedikt Erlingsson

  Een heerlijk komisch IJslands drama van de regisseur van Of Horses and Men. Dit keer over een dappere vrouw met een missie. Terwijl ze als milieuactiviste in haar eentje oorlog voert tegen de lokale aluminiumindustrie, krijgt ze plotseling het nieuws moeder te kunnen worden. Openingsfilm #2: Dare To Act.
  Lees verder
 • Tankkauspiste_11
  Verwacht

  Wheels of Freedom - OpeningsfilmAleksi Puranen

  In deze sympathieke, ontroerende maar ook komische Finse documentaire, gaat de gehandicapte Ville Jaaranto zijn grote maar ook knotsgekke droom achterna om in zijn elektrische rolstoel van Finland naar Portugal te reizen. Openingsfilm #3: Dare To Dream.
  Lees verder
 • Smultronstället_001
  Verwacht

  Wild StrawberriesIngmar Bergman

  De kille oude professor Isak Borg ontmoet onderweg naar de universiteit voor een eretitel, familie en vreemden en wordt door dromen en angsten overmand met spijt en liefdevolle herinneringen. Eén van de meest geprezen titels uit het oeuvre van Bergman.
  Lees verder
 • Winter-Flies_1
  Verwacht

  Winter FliesOlmo Omerzu

  Deze Oscarinzending van Tsjechië is een coming-of-age, komisch drama over de 14-jarige Mára en de wat excentrieke, jongere Heduš die samen een road-trip maken. Over de jeugdige ontembaarheid om iets bijzonders te beleven, al weet je niet precies wat.
  Lees verder
 • wonderland1
  Verwacht

  WonderlandInari Niemi

  Fins komisch drama over de pas gescheiden Helena, die met een goede vriendin de Kerst doorbrengt op een ecologische B&B van een jong stel. Terwijl de Kerstdagen verstrijken, nemen de levens van de gasten en het eigenaarsstel een onverwachte wending.
  Lees verder
 • WonderfulLosers_still_3
  Verwacht

  Wonderful Losers: A Different WorldArūnas Matelis

  Deze prijswinnende poëtische sportdocumentaire onthult de verborgen wereld van de knechten van het professionele wielrennen, de geweldige verliezers en echte krijgers, die zich geen persoonlijke overwinningen kunnen permitteren maar in dienst staan van teamgenoten.
  Lees verder
 • LIEBE-OMAGUTEN-TAG_FilmStill_13
  Verwacht

  What We Leave BehindJūratė Samulionytė, Vilma Samulionytė

  Een intieme Litouwse documentaire over twee zussen die op zoek gaan naar informatie over het leven en verleden van hun oma in de hoop de taboes rondom haar persoon te doorbreken. Het is tijd om te praten en bespreekbaar te maken waar al die jaren over gezwegen is.
  Lees verder
 • What-Will-People-Say_st_2_jpg_sd-high-2
  Verwacht

  What Will People SayIram Haq

  Deze autobiografische film van Iram Haq won al vele prijzen en is namens Noorwegen ingezonden voor de Oscars. Een aangrijpend en ontroerend verhaal over de complexe relatie tussen een Pakistaans-Noorse tiener en haar traditionele familie.
  Lees verder
 • Wroclaw-12
  Verwacht

  Wroclaw 2016diverse

  Het New Horizons Int. Film Festival speelde een belangrijke rol in het culturele hoofdstad-jaar van Wroclaw. Artistiek leider Roman Gutek droeg een selectie korte films aan die in Wroclaw zijn gemaakt en in première gingen op New Horizons: Wroclaw From Dawn Till Dusk, Text Paths en Such a Landscape.
  Lees verder
 • Dost1
  Verwacht

  Winnaars NoorderkroonJoren Molter e.a.

  Op de slotdag van #NFF39 zijn de winnaars van het Noorderkroonprogramma nog één keer gezamenlijk te zien. Op Theaterskip Bald’r … Lees verder
  Lees verder
 • Reuzen_van_Royal_de_Luxe_Janita_Talsma-1
  Verwacht

  De Reuzen in Leeuwarden + Zwarte parelsMarc Pos

  Twee fraaie documentaires over hoogtepunten van Leeuwarden-Fryslân 2018. Een ode aan de ‘zwarte parels’: de Friese Paarden die de show stelen in het theaterspektakel De Stormruiter. En een impressie van het bezoek van De Reuzen aan de culturele hoofdstad.
  Lees verder
Laden...