The Classic Show of Shows

The_Show_of_Shows_MASTER_Stereo.mov.Still002

Met trots presenteren we met het Fries Film Archief dit jaar The Classic Show of Shows. Het programma bevat diverse spectaculaire activiteiten waarbij circus, vaudeville en showmanschap centraal staan. Allereerst wordt The Show of Shows vertoond, de nieuwste film van de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson. In navolging van deze film heeft het Fries Film Archief footage verzameld uit diverse regionale Nederlandse filmarchieven. Met de hoogtepunten maakten ze een nieuwe compilatie, een korte Nederlandse aanvulling op Erlingssons film. Voor een bijzondere aanvulling van klassiekers heeft René Wolf van EYE Film Amsterdam een mooi gastprogramma verzorgd met Freaks, Lola Montès en I Clowns.

ARCHIEFCOMPILATIE
Vanaf donderdag 10 november kun je genieten van de sensationele circus- en vaudevillearchiefcompilatie. Deze wordt doorlopend vertoond in een heuse circustent, die in de foyer op de eerste verdieping van De Harmonie staat. Hoogtepunten uit deze archiefcompilatie worden als voorfilm bij de film The Show of Shows vertoond. Bij beide compilaties heeft filmcomponist Arjan Kiel een originele soundtrack gemaakt.

Voorafgaand aan de eerste vertoning van The Show of Shows op donderdag 10 november opent het Fries Film Archief om 19:15 uur de circustent in de LC Foyer in samenwerking met Circus Salto en Jeugdcircus Saranti. De archiefcompilatie is een initiatief van de drie noordelijke filmarchieven: het Drents Audio Visueel Archief, het Gronings Audio Visueel Archief en het Fries Film Archief. Zij hebben diverse regionale Nederlandse filmarchieven gevraagd historische filmbeelden over het thema aan te leveren. Voor deze compilatie is geput uit beeldmateriaal uit het Noord-Hollands archief, Historisch Centrum Overijssel, het Limburgs Museum, Stadsarchief Rotterdam en de drie noordelijke filmarchieven. Deze audiovisuele archieven zijn allen lid van het NORAA (Nationaal Overleg Regionale Audiovisuele Archieven), dat naast EYE en Beeld & Geluid het filmisch erfgoed van Nederlandse bodem verzamelt en beheert.

Opening | do 19:15 DH LC Foyer
Doorlopend | do t/m zo DH LC Foyer

Voorstellingen

  • Locatie: De Harmonie - FoyerPrijs: gratis
  • Locatie: De Harmonie - FoyerPrijs: gratis
  • Locatie: De Harmonie - FoyerPrijs: gratis
  • Locatie: De Harmonie - FoyerPrijs: gratis
Prijsinformatie