Roerende coming-of-agers

Konijn-still-2
88'

GOTTA
NOORDERKROON / Korte film

Sarah Veltmeyer | 2015 / 14′
Leon (14) woont samen met zijn moeder in IJmuiden. Hij moet de man in huis zijn, want zijn vader is er niet.
Diep van binnen hoopt hij nog steeds dat zijn vader en moeder ooit weer samen komen. Als Leon niet langer kan ontkennen dat zijn moeder verder is gegaan met haar leven, moet hij beslissen of hij kan accepteren dat zijn toekomst er anders uit gaat zien dan gehoopt. Tom Bakker, de schrijver en producent van de film,
is geboren in Leeuwarden en heeft hier 18 jaar gewoond.

VIGOR
NOORDERKROON / Korte film

Philip Besamusca | 2016 / 16′
De tienjarige Bram steelt een bootje, zet het op wielen en trekt het naar zee. De man die hem vervolgens helpt om bij een oud scheepswrak te komen, blijkt meer te zijn dan een toevallige passant. Het afscheid valt hen dan ook zwaar. Sytse Kuilman, producent van de korte film Vigor, groeide op in de buurt van Leeuwarden, waar ook zijn fascinatie voor filmmaken begon. Na zijn studie Media en Cultuur zette hij zijn eigen productiekantoor, Doogle Producties, op.

BLAUW
NOORDERKROON/ Korte film

Joren Molter | 2015 / 8′
Peter (45) vertelt zijn verhaal. Hij zit geëmotioneerd op de bank. Een traumatische gebeurtenis uit het verleden beïnvloedt nog steeds zijn heden. De onberekenbare vader, zijn angstige moeder… het houdt niet op. Blauw is onderdeel van het drieluik STIL van de Groningse regisseur Joren Molter, en vertelt hoe huiselijk geweld overgegeven wordt van generatie op generatie. Met alle desastreuze gevolgen van dien.

ELLE EST BELLE
NOORDERKROON / Korte film

Joren Molter | 2015 / 11′
Vera (16) woont bij haar vader Dirk die in een rolstoel zit. Dirk heeft Vera’s hulp in huis hard nodig, maar naast verzorgen gaat haar taak veel verder. Dirk zoekt troost. En Vera laat hem. Elle Est Belle is onderdeel van het drieluik STIL van de Groningse Joren Molter en laat zien hoeveel invloed seksueel misbruik kan hebben op het ervaren van seksualiteit.

KONIJN
NOORDERKROON / Korte film

Joren Molter | 2015 / 7’
Omdat haar moeder niet in staat is voor haar te zorgen, besluit de negenjarige Manon zelf de moederrol in huis over te nemen. Dit lukt haar prima, totdat een konijn het kind in haar weer naar boven doet komen. Deze film is onderdeel van de trilogie STIL van de Groningse regisseur Joren Molter en gaat over een moeder die door haar depressie niet meer voor haar kind kan zorgen. Konijn brengt de schrijnende situatie pijnlijk maar helder in beeld.

VERZWEGEN
NOORDERKROON / Korte film

Sander Blom | 2016 / 18’
Als Daan en Emiel na een avondje stappen ruzie krijgen, ontstaat er een handgemeen. De volgende ochtend is Emiel spoorloos. Wat volgt is een zoektocht naar Emiel en naar de waarheid. Het korte psychologische thrillerdrama Verzwegen speelt zich af in de gemeente Oldambt in Groningen en is geregisseerd door Groninger Sander Blom.

JOEY
NOORDERKROON / Studentenfilm

Rachel van Bruggen 16’
De twintig jaar oude Joey zorgt voor zijn zieke moeder. Hun band is ontzettend sterk geworden, maar Joey heeft tegelijkertijd zijn eigen leven op pauze moeten zetten. Ondanks Joey’s toewijding begint zijn moeder aan het einde van haar Latijn te raken en met de dure behandelingen zijn de financiën een groeiend probleem. Joey voelt zich steeds meer geroepen ‘creatieve’ manieren te zoeken om in hun levensbehoeften te voorzien. Geregisseerd door Rachel van Bruggen, die tot haar achttiende in Leeuwarden woonde.

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker Blauwe theaterzaalPrijs: 6,50
Prijsinformatie