Noorderkroon mix #6

Oranje2
81'

ORANJE
Bart Huijser – 42′
In de documentaire Oranje geeft regisseur Bart Huijser een kijkje in zijn familie die al jarenlang voor hun meervoudig gehandicapte en bedlegerige vader zorgt. Hij laat op microniveau grote onderwerpen zoals ouderliefde, ziekte, rouw en gemis zien. In dit intieme portret, volledig opgenomen in zijn ouderlijk huis in Friesland, onderzoekt hij wat nog te behouden valt in zijn enigszins afstandelijk relatie met zijn vader.

ALLES MAG NIETS MOET
Joy Droogsma – 27′
In het Drentse Norg staat Groenzorg, een dagbesteding voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Onder het motto ‘alles mag, niets moet’, wordt er liefdevol voor hen gezorgd. Door gebrekkige financiĆ«le ondersteuning vanuit de gemeente heeft het toegewijde personeel zelf nauwelijks genoeg om van rond te komen. De Friese documentairemaker Joy Droogsma volgt hen in hun uitdaging met beperkte middelen de beste zorg te leveren.

 

VERLATEN
Jouke van Till – 12′
Wanneer Lisette merkt dat ze haar jong dementerende Bram eerder dan verwacht moet loslaten, betekent dit de start van een onvoorspelbare vervreemding. Maar ook een beproeving van onvoorwaardelijke liefde. Deze film is het NHL Stenden-afstudeerproject van de Groningse regisseur Jouke van Til en Friese producent Joey Minnema.

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker Groene zaalPrijs: 6,50
Prijsinformatie