Never a Dull Moment

Nederland, 2014, 87'
Originele titel: Never a Dull Moment
Regie: Pim Zwier
Nederlands gesproken

Sam Waagenaar is een reislustige levensgenieter, die succesvol en ongepland van de ene baan in de andere rolt. In de jaren ‘30 en ‘40 is hij publiciteitsmanager voor MGM, operettezanger in Frankrijk en correspondent én acteur in Hollywood. Als oorlogscorrespondent maakt hij vervolgens de bevrijding van Parijs en Auschwitz mee. Vanaf die jaren ontwikkelt hij zich gestaag tot fotograaf en vanaf 1946 reist hij als journalist / fotograaf over de hele wereld. Begin jaren ‘60 maakt Sam Waagenaar vooral naam als fotograaf en schrijver van zijn biografie over Mata Hari, maar daarna geraakt hij langzaam in de vergetelheid.

Regisseur Pim Zwier duikt, op basis van uniek archiefmateriaal, fotografie en een ongepubliceerde autobiografie in het uitzonderlijke levensverhaal van Waagenaar. Never a Dull Moment is een film over de veerkracht van een individu gedurende de meest turbulente periode van de vorige eeuw.

Zwier, die een belangrijk deel van zijn leven in Leeuwarden doorbracht en frequent bezoeker van het Noordelijk Film Festival is, is ook dit jaar op het festival aanwezig en zal een Q&A verzorgen na afloop van zijn film. Daarnaast geeft hij op zaterdag een workshop tijdens het NaFF.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie