NaFF: Categorie Amateurs

NaFF-Amateurs-De-klomp-NFF

Prachtige films zijn er ingezonden voor het NaFF, ons jaarlijkse podium voor talentvolle beginnende, hobbymatige en semi-professionele filmmakers. De jury was sprakeloos, maar zal alleen de meest veelbelovende films belonen. Voor de drie winnaars hebben we een mooie prijs in het vooruitzicht! Zij kunnen persoonlijke en professionele begeleiding op maat krijgen van het onafhankelijke filmproductiebedrijf Noorderlicht in Minnertsga, dat bekend staat om de cinematografische en inhoudelijke kwaliteit. Met deze prijs willen we vooral de productie van nieuwe films stimuleren.

De films in de categorie Amateurs:

DE MANTEL Ruud Vermeul 20’
Beelden uit het heden en verleden wisselen af, waarin een familiegeschiedenis uit de doeken wordt gedaan met als rode draad een luxe blauwe mantel.

VERGETEN KIND Anne Bo Joostema 4’
Poëtische film waarin de filmmaker stop-motion combineert met contrasterende muziek en foto’s om kindermisbruik onder de aandacht te brengen.

TERUG NAAR TOEN Bert Rus 20’
Een man droomt over de tijd waarin hij op straat leefde en op de rand van de maatschappij balanceerde.

DE KLOMP Sybrand Klompstra 4’
Animatieclip bij het nummer ‘De Klomp’ van de Friese band de Hûnekop, waarin een jongen van zijn vader leert om op school van zich af te bijten op een nogal primitieve manier…

TWO WHEELS & A HAYFORK Erwin Zantinga 22’
Deze first-person documentaire schetst de vreugde, teleurstellingen en verrijkende ervaringen van Erwin Zantinga tijdens zijn fietstocht van Hongarije naar Nederland. Onderweg werkt hij als vrijwilliger bij kleine boerderijen en interviewt de boeren

EEN BUITENKANS Frans Boymans 15’
Een echtpaar belandt door een toevallige samenloop van omstandigheden in een bijzondere situatie: ze vinden een tas vol geld. Wat nu?

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie