NaFF: Amateurs

Nusfjord

Er zijn geweldige films ingestuurd voor het NaFF, ons jaarlijkse podium voor talentvolle, enthousiaste en semi-professionele (student) filmmakers. Voor de juryleden een moeilijke taak om te beslissen welke films met de NaFF-award naar huis zullen gaan. Om de drie winnaars van het NaFF aan te moedigen en te stimuleren hebben we dit jaar weer een mooie prijs in petto, dit keer in samenwerking met Omrop Fryslân! De makers van de drie winnende films krijgen een ‘behind the scenes’ middag bij Omrop Fryslân. Dit wordt aangeboden door het professionele team dat zich bij de regionale omroep richt op de drama producties, met workshops en handvatten die de filmmakers kunnen gebruiken om hun talenten nóg meer te ontwikkelen.

Alle films in de categorie Amateurs:

NUSFJORD
Thomas Bonjernoor – 5’
Dit idyllisch geschoten tafereel van de omgeving rondom een klein vissersdorpje in Noorwegen laat een groep studenten zien die marine-biologie studeren. Het Noorse landschap betovert en doet verlangen.

PELLE
Rachel van Bruggen – 11’
Op de boerderij is tien jaar oude Pelle elke dag te vinden in de stal bij Ollie; een koe waarmee hij door de jaren heen een hechte vriendschap heeft opgebouwd. Als Pelle op een dag hoort dat zijn vader Ollie wil laten slachten, verandert alles.

JOHAN EN DE ZWANGERE POES
Keimpe Huging – 8’
Johan sprokkelt zijn geld bij elkaar met het stelen en doorverkopen van huisdieren. Zijn snode plannetjes gaan steeds verder. Aan het einde van zijn werkweek komt hij in de kroeg een jonge zwangere vrouw tegen die zijn leven letterlijk op z’n kop zet.

MYSTERY BY THE LAKE
Daniel Foroux – 8’
Frankie gaat op zoek naar de zoon van zijn baas, die bij het meer is verdwenen. Laat hij zich ook beïnvloeden door de verschijning van de man bij het meer?

O
Sanne Hiddema – 11’
Een film over de letter ‘O’, waarin de vorm en klank van de letter ‘O’ worden samengebracht in een op improvisatie gebaseerde live-performance, met dans, geluid en zand.

TROUW
Gosse Bouma & Jeroen Senden – 23’
Terwijl zijn vriendin Sophie drie maanden op reis is, ontmoet Vincent tijdens het schrijven van zijn scriptie de intrigerende Arla. Dan gebeurt er iets wat zowel zijn relatie als zijn leven in gevaar brengt…

FENNE
Wouter Klinkenberg, Bob de Brabandere – 22’
Fenne kan niet praten, maar dit is niet het enige dat zorgt voor de afstandelijke omgang tussen haar en haar vader, waarmee ze samen op de boerderij woont. De onrustige relatie tussen de twee wordt na de komst van de nieuwe knecht Lukas alleen maar groter.

Programma zaterdag 14 november:
10:00 uur NaFF Jongeren + Studenten AV / Semiprof 1
12:15 uur NaFF Studenten AV / Semi-prof deel 2
14:15 uur NaFF Amateurs
16:00 uur NaFF Prijsuitreiking

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie