Klanklânskippen – LJERKE

LJERKE is het artist-in-residence project van Klanklânskippen; multidisciplinaire broedplaats en podium voor experiment, met het Friese landschap als inspiratiebron. LJERKE is een samenvoeging van leeuwerik in het Fries en Noors.

LJERKE is een unieke samenwerking tussen muzikanten, dichters en filmmakers uit Friesland en Noorwegen, met het Friese landschap als inspiratiebron. Sytze Pruiksma, Jan Kleefstra, Romke Kleefstra en Marco Douma gaan de samenwerking aan met de Noorse geluidskunstenaar, producer en muzikant Alexander, Rishaug, bassist Michael Francis Duch, trompettist Hilde Marie Holsen en de IJslandse, maar in Oslo woonachtige videokunstenaar Haraldur Karlsson. Al Improviserend worden disciplines bij elkaar en tot een nooit eerder bestaan gebracht. Er wordt gestreefd naar verstilling, versobering en eenvoud, een tegengeluid met intensiteit, bezinning en concentratie. Een avontuur, zowel voor de makers als voor het publiek. LJERKE is de samenvoeging van het woord leeuwerik in het Fries en Noors.

Laten we niet langer als lemmingen naar de afgrond hollen, maar de binding met onze grond terug vinden, haar stem weer horen en haar weer deel van onze eigen ziel laten zijn.

LJERKE is een productie van de Popfabryk; het productiehuis voor popcultuur in Fryslân, en wordt bij ons gepresenteerd in samenwerking met Explore the North.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie