Landlocked

Nederland, 2014, 40''
Originele titel: Landlocked
Regie: Maarten de Kroon
Roemeens, Russisch, Frans, Engels gesproken, Engels ondertiteld

Een poëtische docu over het leven in Moldavië. Met de val van de Sovjet Unie in 1991 werd Moldavië een zelfstandige republiek, maar verloor het ook de directe toegang tot de Zwarte Zee. Sindsdien moeten Moldaviërs, als ze naar zee willen, de grens met Oekraïne over. Voor sommigen voelt het alsof ze de Zwarte Zee hebben verloren: de zee en het strand waar ze vroeger, in hun jeugd, elke zomer doorbrachten.

Een verhaal over de geschiedenis die geeft en neemt, de prijs van onafhankelijkheid en de zee als metafoor voor mogelijkheden en aansluiting met de wereld. Landlocked werd geschoten voordat het drama in Oekraïne zich voltrok en de Krim werd geannexeerd – het onderliggende thema blijft actueel.

Op zondag is regisseur Maarten de Kroon aanwezig voor een Q&A.

Landlocked draait als korte voorfilm voor: Stream of Love

————————————————————————————————

 

English:

A poetic documentary about life in Moldova. After the fall of the Soviet Union in 1991, Moldova became an independent republic, but also lost direct access to the Black Sea. From that point on, Moldovans who want to go to the beach have to cross the border with the Ukraine. Some feel like they have lost the Black Sea: the place where they used to spend their youth every summer.

Supporting film before Stream of Love.

 

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie