Kalebegiak

Spanje, 2016, 116'
Regie: Diverse
Baskisch, Spaans, Engels gesproken, Engels ondertiteld

Met trots aangedragen voor ons festival door de organisatie van DSS2016. Eén van de coördinatoren van dit unieke project, schrijver en regisseur Jorge Gil Munarriz, presenteert de film in Leeuwarden.

Twaalf korte portretten van de stad San Sebastian, één film, gemaakt door vijftien regisseurs van verschillende generaties en achtergronden, bekende namen en jonge talenten, met als enige doel een divers perspectief creëren waarin documentaire, animatie en fictie samenkomen. De titel ‘Kalebegiak’ is Baskisch voor ‘ogen van de straat’. De film neemt je mee op een filmische tour door de straten van San Sebastian en laat je op een snelle en levendige manier kennismaken met zijn cultuur en inwoners. Dit project streeft er naar meer te zijn dan alleen een film. Het is een film waarin heden en verleden samenkomen, een ontmoetingsplaats voor uitwisseling en creatieve verrijking.

Twelve short films, twelve portraits of the city of San Sebastian. Historic names and young promises in the field of movies made in Gipuzkoa come together in his film promoted by San Sebastian, European Capital of Culture 2016.

Lees meer op: website

Voorstellingen

  • Locatie: Slieker - Blauwe zaal
Prijsinformatie