Before Snowfall

Noorwegen, Duitsland, Irak, 2013, 105''
Originele titel: Før Snøen Faller
Regie: Hisham Zaman
Acteurs: Taher Abdullah Taher, Suzan Ilir, Bahar Özen
Koerdisch gesproken, Engels ondertiteld

Hoe ver moet je gaan om de reputatie van je familie te redden? De zestien jaar oude Siyar is de oudste man van het gezin en wanneer zijn zus wegloopt voor een gearrangeerd huwelijk, maakt hij het zijn taak haar te wraken om de familie eer te herstellen.

De tiener onderneemt een gevaarlijke reis die van een afgelegen dorp in Iraaks Koerdistan via de grote steden Istanbul en Berlijn, helemaal naar het koude, hoge noorden van Oslo voert. Onderweg daagt de confrontatie met moderne gebruiken van de Westerse wereld Siyar uit te ontdekken wie hij zelf is. In Istanbul raakt hij bevriend met Evin, een meisje dat ook verloren is tussen de grenzen van Europa. Onwetend van zijn donkere plannen, besluit ze met hem mee te reizen. De film mondt uit in een onconventioneel drama en een roadmovie over tradities, liefde, eer en vriendschap.

Before Snowfall is de debuutfilm van de talentvolle Koerdisch-Noorse regisseur Hisham Zaman. Hisham Zaman is aanwezig op het Noordelijk Film Festival voor een Q&A na afloop van de voorstellingen. Naast Before Snowfall, draait ook zijn tweede speelfilm Letter to The King op het festival. Voor beide films ontving Zaman de Dragon Award in Göteborg voor Best Nordic Film in 2013 en 2014.

————————————————————————————————

English:

16-year-old Siyar undertakes a dangerous, long-distance journey from a remote village in Iraqi Kurdistan, through big cities like Istanbul and Berlin, all the way to the cold north: Oslo. Siyar is entrusted with the task to restore his family’s honour and avenge his sister, who escaped from an arranged marriage. Inevitably, confrontations with the west throughout his journey challenge Siyar to discover himself. In Istanbul he befriends Evin, a girl who is also lost between European borders. Unaware of his dark intentions, Evin decides to accompany Siyar.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie