Authenticiteit & Ambacht

tour-de-force_still-1_feddehoekstra.org_
84'

WAT WIL JE NOU?
NOORDERKROON / Korte film (docu)

Hans Geluk | 2016/ 29’
We doen er alles aan om authentiek te zijn. We kijken reality-tv met echte mensen, we laten op Facebook zien hoe uniek we zijn en willen boven alles vooral onszelf zijn. We denken hierbij volledig vrij te zijn, maar is dat wel zo? Kunnen we wel spreken van authenticiteit als iedereen dat nastreeft? De korte documentaire Wat wil je nou? is ontwikkeld door een groep jonge Groningse makers en onderzoekt met film, interviews en essays de obsessie naar één van de meest uitgeholde begrippen van deze tijd: authenticiteit.

VAKLUI
NOORDERKROON / Korte film (docu)

Bram van Dam | 2015/ 23’
De ambachtsman sterft uit. De komende jaren zal het tekort aan ambachtslieden stijgen tot ongeveer 400.000 banen. Een gevolg van de door Nederland ingerichte kenniseconomie. Jongeren leren steeds vaker door en ouders zien hun kind liever als manager dan als timmerman. In Vaklui laten drie totaal verschillende ambachtslieden zien wat er zo mooi is aan hun werk en hoe zij hun ambacht beoefenen in 2015. Regisseur Bram van Dam komt oorspronkelijk uit Drenthe en filmde de documentaire vooral in Overijssel.

TOUR DE FORCE
NOORDERKROON / Middellange speelfilm

Fedde Hoekstra | 2015/ 32’
Deze Groningse film van de oorspronkelijk Friese regisseur Fedde Hoekstra gaat over een groep jongeren die werken aan een elektrische beach-cruiser. Maar wanneer de zogenaamde ‘pedelec’ tijdens een te vroeg uitgevoerde testrit total loss raakt, laat de veeleisende mentor de jongeren vallen. Ze zoeken hun heil in een hightech vrachtwagengarage en proberen in een race tegen de klok alsnog een nieuw ontwerp te realiseren om te schitteren op het ‘e-bike-event’. Als op het laatste moment een essentieel onderdeel ontbreekt, worden de onderlinge verhoudingen op scherp gezet.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie