2 Nights Till Morning

Finland, Litouwen, 2016, 84'
Originele titel: 2 yötä aamuun
Regie: Mikko Kuparinen
Acteurs: Marie-Josée Croze, Arly Jover, Gabija Siurbyte
Engels, Frans, Fins gesproken, Engels ondertiteld
Let op: deze film is Engels en Frans gesproken. Alleen het Frans gesproken deel is Engels ondertiteld.

In dit romantische verhaal is Caroline, een Franse architecte, op zakenreis in Vilnius, hoofdstad van Litouwen. In de hotelbar ontmoet ze de Finse DJ Jaako, die een optreden heeft in de stad. Ze brengen de nacht met elkaar door. Het lijkt niets meer dan een ongecompliceerde one-night-stand. Maar als een vulkanische aswolk er voor zorgt dat alle vluchten worden geannuleerd, zitten ze plotseling wat langer met elkaar opgescheept. Pas als de nodige barrières zijn doorbroken, raken ze echt met elkaar in gesprek en vertrekken ze uiteindelijk met een totaal veranderd perspectief op het leven.

Met zijn film 2 Nights Till Morning won regisseur Mikko Kuparinen de Best Director Award op het Montreal World Festival. Deze film wordt gepromoot door Eye On Films, een organisatie die eerste en tweede films van opkomende Europese talenten distribueert.

Q&A met regisseur Mikko Kuparinen na afloop van de film op:
za. 12 nov. 12:30 uur De Harmonie / Rabobankzaal
zo. 13 nov. 15:00 uur Slieker Film / Blauwe theaterzaal

While on business trip, Caroline, a French architect, and Jaako, a Finnish DJ, meet in Vilnius, Lithuania and end up spending the night together. But their story, that starts as a one night stand, takes an unexpected turn in this prize winning drama film.

This film is promoted by Eye on Films, an organization that supports first and second films of European rising talents.

Voorstellingen

Geen voorstellingen

Prijsinformatie