Doorgaan naar inhoud

Primair onderwijs

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 10 tot en met 14 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats, een festivalweek vol met unieke films uit Noord-Europa. Scholieren brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie noordelijke kinderfilms, met het filmfestival en (hopelijk) met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker op het grote witte doek! Voor elke leeftijdsgroep selecteren we een geschikte film. Met je klas naar de film tijdens het festival is meer dan een leuke ochtend. Bij de film bieden we een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop op een leuke manier in de klas behandeld kan worden.

De schoolvoorstellingen vinden tijdens en na het festival plaats in Stadsschouwburg de Harmonie en Slieker Film. Ook zijn de schoolvoorstellingen te boeken via De Lawei in Drachten. Mochten vertoningen op locatie niet kunnen door de dan geldende maatregelen dan verplaatsen we het filmprogramma naar de klas.

Kijk voor het filmprogramma hieronder. Opgeven voor schoolvoorstellingen is niet meer mogelijk.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met:
schoolvoorstelling@noordelijkfilmfestival.nl

Filmprogramma 2021 PO

Knoester en het zeemonster - groep 3/4

Kijkwijzer AL
Thema’s: vriendschap, avontuur

Donderdag 11 november van 09:15 tot ca. 10.30 uur.
Locatie: Slieker Film – blauwe zaal (beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

Junior en beste vriend Knoester vieren hun zomervakantie op een magisch eiland. Daar ontmoeten ze de eigenwijze Eddy, die echt alles van het eiland weet. Als op een dag de zeemonster-expert op het eiland aankomt omdat er een zeemonster bij de fjorden gezien zou zijn is de nieuwsgierigheid van ons dappere trio gewekt… samen gaan ze op een spannende zoektocht die hun zomervakantie tot het grootste avontuur ooit maakt!

Noorwegen, 2020, 73 minuten
Regie: Tove Undheim / Nederlands ingesproken

Lesbrief Knoester en het Zeemonster Noordelijk Film Festival 2021

PowerPoint presentatie Knoester en het Zeemonster Noordelijk Film Festival 2021

Sia de rebelse bosfee - groep 5/6

Kijkwijzer 6+
Thema’s: natuur, milieu, vriendschap, avontuur

Vrijdag 12 november van 09:30 tot ca. 11:00 uur.
Locatie: Stadsschouwburg de Harmonie – rabozaal

Sia is een jonge, charmante en ondeugende bosfee, die haar huis in het bos verruilt voor een leven in de stad. Daar ontmoet ze Alfred (11), een echte natuurliefhebber, en al gauw worden ze beste vrienden. Sia hecht zich snel en heeft veel plezier met Alfred en zijn stadse vrienden, totdat op een dag de vogels zomaar uit de lucht vallen in de straten van de stad. De stinkende kunstmestfabriek zou wel eens de boosdoener kunnen zijn. Alfred en Sia besluiten op onderzoek te gaan naar wat de natuur bedreigt en wat zij kunnen doen om te voorkomen dat al het leven in het bos wordt vernietigd. Met Sia’s ongecontroleerde feeënkrachten trekken zij samen ten strijde om de natuur te redden!

Finland 2020, 83 minuten
Regie: Marja Pyykko / Nederlands ingesproken

 

Lesbrief Sia de Rebelse Bosfee Noordelijk Film Festival 2021

PowerPoint presentatie Sia de rebelse bosfee presentatie Noordelijk Film Festival 2021

Dragon Girl - Groep 5/6/7

Kijkwijzer 6+
Thema’s: fantasy, vriendschap, vluchtelingen

Donderdag 11 november van 09:30 tot ca. 10:50 uur.
Locatie: Slieker Film – Roze en Groene zaal (beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

In het kleine stadje Kjeldy, Noorwegen, maakt iedereen zich op voor Kerstmis. Behalve de 11-jarige Sara die zich als een onzichtbare ninja beweegt. “Nooit gezien worden, nooit meegenomen worden en nooit iemand leren kennen”, houdt ze zichzelf voor terwijl ze zich verstopt voor de politie en leegstaande huizen binnendringt op zoek naar voedsel en warmte. Alles staat op zijn kop als een vlammende draak neerstort in het huis waar ze Kerstmis gaat vieren…

Noorwegen 2020, 82 minuten
Regie: Katarina Launing / Nederlands ingesproken

Captain Nova - groep 7/8

Kijkwijzer 6+
Thema’s: Science Fiction, milieu, tijdreizen

Donderdag 11 en vrijdag 12 november van 09:15 tot ca. 10:40 uur
Locatie: Aegon zaal de Harmonie

De spannende SF-film Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

Nederland 2021, 85 minuten
Regie: Maurice Trouwborst / Nederlands gesproken

Lesbrief Captain Nova Noordelijk Film Festival 2021

PowerPoint presentatie Captain Nova Noordelijk Film Festival 2021