Doorgaan naar inhoud

Primair onderwijs

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 9 tot en met 13 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats, een festivalweek vol met unieke films uit Noord-Europa. Scholieren brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie noordelijke kinderfilms, met het filmfestival en (hopelijk) met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker op het grote witte doek! Voor elke leeftijdsgroep selecteren we een geschikte film. Met je klas naar de film tijdens het festival is meer dan een leuke ochtend. Bij de film bieden we een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop op een leuke manier in de klas behandeld kan worden.

De schoolvoorstellingen vinden tijdens en na het festival plaats in Stadsschouwburg de Harmonie en Slieker Film. Ook zijn de schoolvoorstellingen te boeken via De Lawei in Drachten. Mochten vertoningen op locatie niet kunnen door de dan geldende maatregelen dan verplaatsen we het filmprogramma naar de klas.

Kijk voor het filmprogramma hieronder. Opgeven voor schoolvoorstellingen kan via deze link.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met:
schoolvoorstelling@noordelijkfilmfestival.nl

Filmprogramma 2022 PO

Mamma Boe, op zoek naar huis - Groep 1/2

Kijkwijzer AL

Thema’s: vriendschap, thuis, dieren 

Donderdag 10 of vrijdag 11 november tussen 09:00 – 11:00u 

Locatie: Slieker Film (beperkt aantal plaatsen beschikbaar) 

Wanneer Ooievaar, na een lange reis vanuit Zuid-Afrika op de boerderij verschijnt en een nest begint te bouwen stelt Mamma Boe zichzelf de vraag: wat is een thuis eigenlijk? Hoe weet ze nou zeker dat de weide en boerderij waar ze nu woont ook echt haar thuis is? Wat als er egens anders iets beters is in deze grote, wijde wereld? Haar beste vriend Kraai worstelt om Mamma Boe te laten zien dat het gras niet groener is aan de overkant – maar dat je soms moet verdwalen om de weg naar huis te vinden…

Zweden, 2021, 65 minuten 

Regie: Christian Ryltenius / Nederlands ingesproken 

Mini-Zlatan & oom Bestie - Groep 3/4/5

Kijkwijzer 6+ 

Thema’s: jaloezie, vriendschap, acceptatie 

Donderdag 10 of vrijdag 11 november tussen 09:00 – 11:00u

Locatie: Slieker Film (beperkt aantal plaatsen beschikbaar) 

Ella houdt van voetballen, maar alleen in haar eentje. Ze vindt de meeste mensen niet goed bij elkaar passen en ziet daar overal bewijzen van. De meiden op het voetbalveld maken constant ruzie met elkaar. Haar ouders maken ruzie. Er is slechts één uitzondering: Ella & Tommy, haar favoriete oom en beste vriend. Wanneer haar ouders op vakantie zijn brengt Ella een week door met Tommy. Plots gaat de deurbel, en daar is Steve, Tommy’s nieuwe vriendje! Steve komt uit Nederland en aangezien hij en Tommy alleen Engels met elkaar spreken, voelt Ella zich buitengesloten. Wat een fantastische week had moeten worden, verandert in een ramp, dus prioriteit nummer één is om van Steve af te komen.

Zweden, 2022, 80 minuten 

Regie: Christian Lo / Nederlands ingesproken 

Birta - Groep 6/7/8

Kijkwijzer 9

Thema’s: armoede, gezin, volwassen worden, weerbaarheid 

Donderdag 10 & vrijdag 11 november van 09:15 tot ca. 10:45 uur.

Locatie: Stadsschouwburg de Harmonie – Grote zaal 

Birta hoort haar moeder tegen een vriendin zeggen dat ze mogelijk geen geld heeft om Kerst te vieren. Dit valt bij Birta niet goed, want ze houdt van kerst. Met een groot hart en een sterk rechtvaardigheidsgevoel wil Birta haar familie er weer bovenop helpen. Maar geld verdienen is niet eenvoudig als je pas 11 jaar bent. Een film die zich afspeelt rond kerst maar wat toch geen kerstfilm is. 

IJsland, 2021, 81 minuten 

Regie: Bragi Thor Hinriksson / Nederlands ingesproken