Doorgaan naar inhoud
Nieuws

5 augustus - 2015

‘Collectief’ wint Nieuwe Competitie Noordelijk Film Festival

€10.000,- en een wereldpremiére op #NFF15

Het achtkoppige ‘Collectief’ heeft met het originele filmplan getiteld Drie mensen vinden een auto de tweede editie van de Nieuwe Competitie gewonnen. Zij ontvangen een budget van € 10.000,-  om de korte film te produceren vóór het aanstaande Noordelijk Film Festival van 11 t/m 15 november. Daar gaat de film in wereldpremiére.

Het collectief bestaat uit een ‘slim samengestelde’ vriendenclub van uitgevlogen jonge Friese film- en theaterprofessionals. Het scenario is geschreven door Wessel de Vries. Domenica Tundo en Hidde de Vries nemen de productie voor rekening, terwijl Max Lunter het trio acteurs, Ali Zijlstra, Bart Harder en Nuria Zantman, in de hoofdrollen zal regisseren. René Thie gaat de muziek componeren voor de film.

Drie mensen vinden een auto
‘Ergens in de ‘middle of nowhere’ staat een lege auto op de weg. De koplampen staan aan en uit de autoradio klinkt muziek. Als drie mensen deze auto vinden, doen ze eerst alsof ze hem netjes terug willen brengen. Maar al snel blijkt dat ze dat alle drie niet van plan zijn… Wat volgt is een spel dat keihard gespeeld wordt. Een totaal absurde strijd tussen drie mensen, die de auto willen gebruiken om hun leven naar een hoger plan te tillen.

De ingezonden plannen zijn beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit René Wolf (programmeur Eye Film Amsterdam), Rik Vermeulen (voormalig programmeur NFF, adviseur Mediafonds en industry consultant CineMart (IFFR), Ton F. van Dijk (directeur Leeuwarden 2018) en Christian van Duuren (winnaar eerste editie van de Nieuwe Competitie met zijn film Tussentijd).

De jury was unaniem en schreef: ‘Het enthousiasme en de drive van het unieke collectief met Friese roots, spat van de bladzijden af en werkt aanstekelijk. Het plan spreekt tot de verbeelding en heeft de jury doen geloven in de veelzijdigheid en professionaliteit van de diverse individuen van het team.

De Nieuwe Competitie wordt georganiseerd door het Noordelijk Film Festival en is de opvolger van de Interregio Competitie. De €10.000,- wordt door Provincie Friesland beschikbaar gesteld. Drie mensen vinden een auto beleeft haar wereldpremière op het Noordelijk Film Festival, van 11 t/m 15 november 2015.