Doorgaan naar inhoud

19 oktober - 2019

Wij Vikingen ook!

Dit weekend is het openingsweekend van de tentoonstelling Wij Vikingen in het Fries Museum! Samen met Slieker Film sluiten we hier zowel voor als tijdens het Noordelijk Film Festival op aan met een machtig mooi Viking-filmprogramma.

De films worden ingeleid door Viking-specialist Sjoerd Looper, junior conservator van de tentoonstelling. Naast de films kun je op zoek naar je innerlijke Viking in de zwaardvechtworkshops van gevechtschoreograaf Rouke Pouw, die o.a. aan de films Redbad en Michiel de Ruyter meewerkte. Voor de ultieme Viking-beleving combineer je de film(s) en de workshop uiteraard met een bezoek aan de tentoonstelling, waar je 2,50 euro korting krijgt op vertoon van een filmfestivalticket!

Wickie de Viking

Wickie leeft met zijn ouders Halvar en Ylva in het kleine dorpje Flake. Hij is een normale Vikingsjongen, maar nogal bang. Niet zo sterk, maar wel slim! Op een dag gaat hij met de volwassen Vikingen mee en beleeft hij een avontuur.

Te zien op:

  • Zondag 20 oktober 11:30 uur
  • Woensdag 23 oktober 15:00 uur
  • Zondag 27 oktober 14:00 uur + inleiding

Wickie en de schat van de goden

Wanneer de vader van Wickie de Viking ontvoerd wordt, moet Wickie zich bewijzen als vervangend stamhoofd terwijl hij zijn vader probeert te redden en op zoek gaat naar de schat van de Noorse goden.

Te zien op:

  • Zaterdag 9 november 10:00 uur + inleiding

Tickets vanaf 28 oktober.

Valhalla Rising

Deze hypnotiserende en bloederige Deense film volgt Mads Mikkelsen als One-Eye, een doofstomme krijger met uitzonderlijke krachten, die aan een duistere reis met een groep christelijke Vikingen begint op zoek naar verlossing. (16+)

Te zien op:

  • Zaterdag 26 oktober 21:30 uur + inleiding
  • Zaterdag 9 november 22:00 uur + inleiding

Tickets voor 9 november vanaf 28 oktober.

Viking Workshop Zwaardvechten

Waan jezelf een echte Viking en leer zwaardvechten! Gevechtschoreograaf en stuntco├Ârdinator Rouke Pouw en zijn team van Vanguard Action hebben stunts verzorgd voor films als Redbad, Michiel de Ruyter, Feuten: het feestje & De ontvoering van Freddy Heineken. In anderhalf uur leren ze je de kneepjes van het vak. De workshop is voor iedereen vanaf 14 jaar.

Wanneer?

  • Zaterdag 9 november om 13:00 uur
  • Zaterdag 9 november om 15:30 uur

Tickets vanaf 28 oktober.
Aanmelden kan al wel!

Wij Vikingen tentoonstelling

Vikingen waren de piraten van de Noordzee. Moordend, plunderend en rovend maakten ze de Europese kusten onveilig. Ook Frisia, het Nederlandse kustgebied, werd geteisterd door Vikingen. De aanvallen begonnen in het jaar 810, toen Deense Vikingen Frisia aanvielen met een vloot van maar liefst tweehonderd schepen. De woeste Vikingen stopten pas met hun plunderingen toen hun slachtoffers een flinke hoeveelheid zilver betaalden. Maar in de jaren daarna kwamen ze nog vaak terug. Wij Vikingen neemt je mee naar de eeuwen van de vele Vikingen-invallen in Frisia.