Doorgaan naar inhoud
Nieuws

9 november - 2013

Vijf films uitverkocht

Ook vandaag is er weer een vijftal films helemaal uitverkocht! Helaas zijn er geen kaarten meer te krijgen voor Gadjo Dilo, Museum Hours, Sons of Norway, The Garden en Hoe een haven niet kon, en er toch kwam. Ben je te laat, dan heb je voor The Garden en Hoe een haven niet kon, en er toch kwam zondag nog een kans!

The Garden vertelt het verhaal van de dertiger Jakub. Hij ligt overhoop met zichzelf en de mensen om hem heen. Zijn relatie met de getrouwde Tereza komt niet uit de verf, met zijn vader met wie hij samen een appartement bewoont staat hij op gespannen voet en zijn baan bevalt hem niet. Op aandringen van zijn vader vertrekt hij voor enkele dagen naar het platteland, naar het verlaten huis van zijn opa, om er orde op zaken te stellen. Nietsvermoedend dat zijn verblijf op deze intrigerende plek zijn leven zal veranderen.

Hoe een haven niet kon, en er toch kwam is een her-première van documentaire die Henk Penninga – mede-oprichter van het Fries Film Circuit – in 1978 maakte. De film gaat over de aanleg van de omstreden Harlinger industriehaven. Bij de première in 1980 wekte de film bij voor- en tegenstanders van de haven nogal wat beroering. De film is onlangs door Henk Penninga gereviseerd en gedigitaliseerd. Het originele Super 8-materiaal schonk hij aan het Fries Film Archief.

Update: Inmiddels zijn de voorstellingen Ik Stop, onderdeel van NNO: Ganja of Genius en Doe Maar: Dit is Alles ook uitverkocht.