Doorgaan naar inhoud
Nieuws

3 november - 2021

De ticketverkoop is gestart!

Vandaag om 12:00 uur is de ticketverkoop van de 41e editie van het Noordelijk Film Festival gestart. Nu de eerste tickets de deur uit vliegen, begint het idee door te dringen dat we volgende week al onze openingsavond hebben met Silence of the Tides! Wat een opluchting ook dat we in de persconferentie van gisteren te horen kregen dat het festival dit jaar ook daadwerkelijk door mag gaan. Over precies een week mogen we jullie weer ontvangen en we zijn er helemaal klaar voor om jullie daar te ontmoeten. Ben jij er ook bij?
Alle informatie over tickets vind je via onderstaande knop. Wil je alvast een kortingskaart of strippenkaart kopen, dat kan! Die zijn nu al verkrijgbaar op dezelfde pagina.

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic

Op donderdag en zaterdag draait The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic. Deze publieksprijswinnaar van het beroemde filmfestival in Venetië is een atypische actie-thriller over Jaakko, een blinde man met MS. Hij is verliefd op Sirpa, ook al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet, ze bellen elke dag. Als Sirpa wordt overvallen door schokkend nieuws, weet Jaakko het zeker: hij moet naar haar toe. Gekluisterd aan zijn rolstoel moet hij op vijf plekken op de hulp van vijf vreemde mensen vertrouwen: van huis naar een taxi, van een taxi naar het station, van station naar trein, van trein naar taxi en tenslotte van taxi naar… haar. Wat kan er misgaan?

Slotfilm

Onze slotfilm is bekend! En wat voor één. Dit jaar vertonen we als slotfilm de nieuwe film van regisseur Pablo Larráin Spencer, met niemand minder dan topactrice Kristen Stewart, die in de huid kruipt van prinses Diana. Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is in Spencer al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten gewoon door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Diana kent het spel, maar ze besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt en ze moet afwijken van het pad dat voor haar is uitgestippeld als toekomstige koningin…

Bartlehiem

Naast films uit het internationale noorden, vertonen we ook veel nieuwe films uit ons eigen noorden. Bijvoorbeeld de poëtische en persoonlijke documentaire Bartlehiem van Froukje van Wengerden. In 2016 won zij onze Filmkick Competitie en presenteerde toen de film Ik was pas 14. In Bartlehiem keert Froukje terug naar haar geboorteplaats en ontdekt dat ze zwanger is. De film toont een mooi portret van een plek waar seizoenen elkaar traag opvolgen terwijl verschillende generaties mens en dier naast elkaar leven op het platteland. Bartlehiem hoort bij de selectie van ons Noorderkroonprogramma.